Lidl rozšířil sortiment hotových jídel

Společnost Lidl vychází vstříc svým zákazníkům. Rozšířila totiž sortiment chlazených hotových jídel ve svých prodejnách. Nově je ve stálé nabídce 18 druhů takzvaných hotovek. Zákazníci mají na výběr tradiční pokrmy české kuchyně i lehčí jídla včetně těch vegetariánských. Vybere si tak každý.

Rozšířením nabídky Lidl reagoval na rostoucí zájem zákazníků, který ovlivnily zejména následky koronavirové pandemie. Spousta zaměstnanců začala pracovat z domova, na základě nařízených opatření byly uzavřeny nejen školy, ale také všechny restaurace, u kterých se navíc očekává, že jejich rozjezd bude pozvolný. „To se projevilo také v poptávce po hotových pokrmech, které jsou oblíbené pro svoji snadnou a rychlou přípravu,“ vysvětluje mluvčí společnosti Lidl Zuzana Holá.

Mezi nejoblíbenější hotovky patří svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a rajská omáčka s hovězím masem a kolínky. Nově jsou v nabídce kuře na paprice s těstovinami, vepřový řízek s bramborovým salátem, segedínský guláš s houskovým knedlíkem, zbojnický vepřový závitek s rýží, halušky se zelím a uzeným masem a nebo vepřová pečeně se zelím a houskovým knedlíkem. „Abychom pokryli zvýšenou poptávku, rozšířili jsme dodavatelskou síť o další českou společnost Astrafood, která zásobovala jídelny a gastro provozy,“ doplňuje Holá. 

Lidl v sortimentu hotovek boduje také cenou. Ceny pokrmů začínají od 49,90 Kč. České klasiky se pak prodávají za 69,90 Kč.