Značka Oral-B představuje svůj chytrý elektrický zubní kartáček, který najde i to, co vy nevidíte

Inteligentní systém čištění zubů Oral-B GENIUS spojuje revoluční technologii detekce polohy s trojitou regulací tlaku a profesionálním časovačem, které vám pomohou čistit si zuby přesně tak, jak to doporučil váš zubař.

Značka Oral-B představuje svou inovaci, která nastavuje zcela nový standard péče o ústní dutinu: Oral-B GENIUS, první svého druhu, nejpokročilejší systém na čištění zubů od značky Oral-B. Novinka Oral-B GENIUS využívá revoluční technologii detekce polohy, která kombinuje nejmodernější technologii pohybového senzoru umístěného přímo v kartáčku a analýzu videa z kamery chytrého telefonu, a umožňuje tak sledovat čištěná místa tak, abyste žádné nevynechali.

Prostřednictvím aplikace Oral-B App 4.1 získají uživatelé okamžitě zpětnou vazbu k čištění každé oblasti v ústech, včetně informací o vyvíjeném tlaku a trvání čištění. Tyto funkce spolu s technologií oscilačně-rotačního a pulzačního pohybu od značky Oral-B a jedinečnou kulatou čisticí hlavou kartáčku pomáhají uživatelům zlepšit zdraví jejich ústní dutiny.

Oral-B GENIUS – Pomáhá uživatelům čistit si zuby tak, jak doporučuje jejich zubař.

„Pacienti si zuby nečistí správě, přestože si myslí, že ano; příliš na zuby tlačí, nečistí si je dostatečně dlouho a vynechávají některé oblasti ústní dutiny. Tento nový systém pro čištění zubů nám pomáhá naučit pacienty správnému čištění a omezit tyto tři hlavní nešvary pacientů, které ovlivňují zdraví jejich ústní dutiny,“ vysvětluje Dr. Jose Nart, DDS. „Systém Oral-B GENIUS spolu s doprovodnou aplikací povyšují digitální podporu na zcela novou úroveň. Pomáhají uživatelům, aby si uvědomili, co přesně se při každém čištění děje, a poskytují jim podporu v reálném čase pro lepší čištění každý den. Naši pacienti mohou nyní doma pokračovat v tom, co jsme je naučili v ordinaci – v každodenním čištění zubů s profesionální podporou.“

Zdravější zuby díky cílené digitální podpoře

Nesprávné čištění zubů může časem vést k zdravotním potížím v oblasti ústní dutiny, například zubnímu kazu nebo dokonce předčasnému vypadávání zubů. Díky systému Oral-B GENIUS mohou uživatelé aktivně monitorovat průběh čištění zubů prostřednictvím aplikace Oral-B App 4.1. Zpětná vazba v reálném čase umožní omezit čištění „naslepo“ a pomáhá uživatelům čistit si zuby přesně dvě minuty v souladu s doporučením zubních lékařů, vyhnout se přílišnému tlaku při čištění a – díky nové revoluční detekci polohy – nikdy nevynechat často zanedbávané oblasti.

Je třeba čistit správně dlouho, netlačit přespříliš a nikdy nevynechat žádnou oblast

Díky prvotřídním produktovým funkcím je systém Oral-B GENIUS nejinteligentnějším systémem pro čištění zubů na trhu, který spotřebitelům pomáhá jejich každodenní čištění zubů vylepšit:

  • Technologie detekce polohy: Snímá a rozpozná oblasti ústní dutiny, které uživatel právě čistí, a to prostřednictvím senzorů zabudovaných přímo v kartáčku a propojených s chytrým telefonem. Podle výzkumu pro značku Oral-B si až 80 % lidí čistí alespoň jednu oblast ústní dutiny nedostatečně dlouhou dobu a 60 % lidí si své zadní stoličky nečistí buď vůbec, nebo nedostatečně dlouho¹. Spolu s aplikací Oral-B App 4.1 umožňuje technologie detekce polohy v systému Oral-B GENIUS sledovat polohu kartáčku a ukázat uživateli, jak si vyčistit všechny oblasti v ústní dutině stejně a rovnoměrně.
  • Technologie oscilačně-rotačního a pulzačního pohybu: Kartáček s patentovanou technologií značky Oral-B čistí zub po zubu a jeho kulatá čisticí hlava se dostane i do obtížně přístupných míst. V porovnání s běžným manuálním kartáčkem je pak výsledkem dokonalejší vyčištění při každém použití.
  • Technologie trojitého snímání tlaku: Příliš velký tlak při čištění zubů patří k hlavním příčinám poškození tkáně dásní. Někteří uživatelé manuálních kartáčků vyvíjejí při čištění zubů dvakrát vyšší tlak, než se doporučuje, což dásním příliš neprospívá. Tato technologie pomáhá chránit dásně před příliš agresivním čištěním: pokud uživatel na zuby příliš tlačí, rozsvítí se kontrolka, automaticky se sníží rychlost čisticí hlavy a zastaví se pulzační pohyb. S podpůrným systémem Oral-B až 93 % uživatelů s návykem agresivního čištění snížilo vyvíjený tlak a čas strávený nešetrným čištěním se snížil až o 88 %².
  • Profesionální časovač: Nezávislý vědecký výzkum naznačuje, že důležitější než dlouhá doba čištění je rovnoměrné čištění všech oblastí ústní dutiny³. I když právě nejste připojeni k aplikaci, profesionální časovač Oral-B vám pomůže odměřit 30 vteřin pro čištění každého ze čtyř segmentů ústní dutiny, a dosáhnout tak celkového dvouminutového čištění v souladu s doporučením zubních lékařů. Lidé používající aplikaci Oral-B si své zuby čistí v průměru 2 minuty a 27 vteřin, zatímco uživatelé manuálních zubních kartáčků v průměru méně než minutu.

Systém Oral-B GENIUS umožňuje efektivnější čištění zubů každý den, přesně podle doporučení zubních lékařů, a přitom perfektně zapadne do života moderních uživatelů, který propojuje stále více zařízení a kde je vše řízeno mobilním telefonem. Tady však jeho genialita nekončí. Tento kartáček představuje nádherného společníka pro každého, kdo shání individuálně nastavitelného, spolehlivého, přenosného a účinného pomocníka pro ty nejlepší výsledky osobní péče o ústní dutinu:

  • Stylové a chytré cestovní pouzdro dokáže nabíjet kartáček i jakékoli zařízení připojené přes USB, jako je například chytrý telefon, v jedné zástrčce pro jakékoli napětí. Cestování tak bude snadnější než kdy předtím.
  • Praktický držák na chytrý telefon umožňuje připevnění telefonu na zrcadlo pro optimální fungování technologie detekce polohy při čištění zubů. Lze jej opakovaně sejmout a opět připevnit, a je tedy vhodný i na cesty.
  • Lithium-iontová baterie s delší životností umožňuje uživatelům minimálně dva týdny čištění zubů na každé nabití.
  • SmartRing, vícebarevný 360° světelný systém s možností individuálního nastavení, svítí 12 různými barvami a umožňuje uživateli přizpůsobit si kartáček podle svého pomocí aplikace Oral-B. Čištění zubů se tak stává ještě příjemnějším zážitkem, který lze navíc nastavit přesně na míru.

„Systém Oral-B GENIUS nastavuje nový standard ve své kategorii a navždy mění přístup lidí k čištění zubů. Je to nejzásadnější novinka od nástupu elektrického kartáčku, protože pomáhá omezovat nesprávné čisticí návyky,“ říká Stephen Squire, ředitel marketingu u společnosti P&G. „Před dvěma lety jsme vsadili na digitálně podporované čištění zubů a do dnešního dne si aplikaci Oral-B stáhlo téměř milion lidí. Právě na těchto solidních základech jsme stavěli při vývoji našeho inteligentního systému čištění zubů – Oral-B GENIUS, díky kterému se nám podařilo ještě více posílit naši pozici světového lídra v technologii péče o ústní dutinu.“

Oral-B GENIUS byl inspirován zubními lékaři a navržen odborníky ze společnosti Braun™ jako nejpokročilejší, nejpropojenější a nejinteligentnější systém pro čištění zubů na trhu. Díky vývoji nových technologií, které významně zlepšují péči o ústní dutinu po celém světě, má tato značka za sebou dlouhou a bohatou historii průkopníka ve své kategorii. V roce 2014 Oral-B představila první elektrický kartáček na světě, který využíval technologii BluetoothÒ, a od té doby pracuje na vylepšení původního modelu na základě zpětné vazby od spotřebitelů i zubních lékařů.

 

1. (Data dostupná v záznamech, P&G Motion Tracking Study)
2. (Janusz et al, JDCP Vol 9, No.7, Nov 2008)
3. (Harnacke, D et al J Periodontol 2015 Jan; 86(1):101-107)