Atrey Rae, majitel a zakladatel české firmy Wild&Coco nám prozradil, proč mu učaroval právě mladý kokos, kde se inspiruje při vývoji rostlinných a fermentovaných výrobků, a jakým výzvám musel čelit?
Zpracování potravin metodou fermentace má dlouhou tradici. Fermentace umožňuje uchovávat jednotlivé druhy rostlinných potravin v jejich vlastním láku. Kvašením či kysáním, což je české synonymum, vzniká například alkohol, kyselina mléčná nebo kyselina octová, které fungují jako přírodní konzervanty.
V České republice jste „objevitelem“ zdravotních benefitů mladého kokosu. Jak vzpomínáte na úplné začátky vaší firmy?
Začínali jsme jako Mladýkokos.cz v roce 2014. Byli jsme tři, Ondra a Bára, dnes manželé, a já. Jezdili jsme na festivaly a prodávali tam mladé kokosy s rumem. Postupně jsme objevovali potenciál mladého kokosu, který je mnohem větší než jen party drink. V roce 2017 jsme zahájili velkou crowdfundingovou kampaň s cílem vytvořit novou značku, která změní odvětví zdravé výživy, přinese nové chutě, trendy a zážitky. Crowdfunding byl tehdy velmi úspěšný, a tak od roku 2018 plníme naše nové poslání pod značkou Wild&Coco. Společným jmenovatelem našich produktů je podpora zdravého mikrobiomu. Tam totiž všechno začíná. Celý článek