Jubilejní SpeedCHAIN 2015

Cesty k flexibilní logistice

Mezinárodní logistická konference SpeedCHAIN letos oslavila jubileum. Slavnostní 10. ročník se uskutečnil ve dnech 4. a 5. listopadu v tradičním prostředí Břevnovského kláštera v Praze pod heslem Logistika – transparentnost a flexibilita.

Jubilejní SpeedCHAIN představoval mezinárodní setkání více než 600 odborníků z oblasti logistiky, dopravy a dalších oborů, kteří v rámci celodenního odborného programu diskutovali o aktuálních trendech a hledali řešení problémů, s nimiž se evropská logistika potýká.

Konferenci zahájil Miroslav Rumler, jednatel společnosti Reliant, která SpeedCHAIN pořádá. V dalším vystoupení představil náměstek ministra dopravy Ladislav Němec možnosti, které má dnes v rámci logistického řetězce železniční doprava. Logistika a doprava jsou citlivým barometrem ekonomické situace v zemi, uvedl člen bankovní rady České národní banky Jiří Rusnok.

V řadě dalších prezentací hovořili např. Jan Šneiberg, koordinátor logistických nákladů a JIS procesů, Škoda Auto, který se soustředil na téma moderních logistických a inovačních směrů či Milan Ludvik, country manager, Zetes CR, který představil možnosti skryté v logistice pro e-commerce – od efektivní interní logistiky přes optimální doručení poštovních zásilek až po reverzní logistiku. Problematice e-commerce se věnovala také panelová diskuse s názvem „Kliknutím na internetu vše nekončí, ale začíná…“.

Paleta odborných názorů a obalová novinka

Mezi dalšími logistickými odborníky vystoupili Viktor Bystrian, obchodní ředitel AWT (Železnice na ose sever-jih), Teodor Kula, generální ředitel, ESA Logistika Poland (Nadrozměrné přepravy = nadrozměrné výzvy); Jan Polter, obchodní a marketingový ředitel, Dachser CR (Bezpečnost v přepravě – Bezpečnostní plomby na cestách po Evropě); Arthur Komander, provozní ředitel společnosti Logzact SA (Nový logistický koncept a vyšší flexibilita s Miniload systémem), Martin Leibrandt výkonný ředitel EPALu (EPAL – připraveni na budoucnost), Jan Rindt, sales manager automation, SSI Schäfer (Automatizovaná intralogistika jako nutný předpoklad dalšího rozvoje internetového obchodu); Josef Černý, vedoucí oddělení pro logistiku a výrobu, ICZ (Velkoobchod ve věku internetu); Martin Petřík, vedoucí oddělení marketingu a Martin Řehák, produktový trenér, oba z Linde Material Handling Česká republika (Elektrická trakce v logistice, porovnání s dalšími alternativními pohony) a řada dalších odborníků.

Letos měla premiéru i zcela nová konferenční sekce Obaly a obalové technologie (více na str. 48-49).

Tradiční součástí konference je logistický hydepark moderovaný Jakubem Železným. Do křesla pro hosta usedli zástupkyně sdružení EPAL (Evropská paletová asociace) Dana Babušíková, Jan Polter ze společnosti Dachser CR, Vladimír Fišer, jednatel společnosti Bohemiakombi, Ferdinand Hlobil, vedoucí týmu pronájmu průmyslových prostor ve střední Evropě společnosti Cushman & Wakefield a Martin Hejl, jednatel Thimm Packaging.

 

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v prosincovém čísle Retail News…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.