Ocenění Diamantová liga kvality 2019

Mezi vítězi 4. ročníku soutěže Diamantová liga kvality jsou prodejny řetězců i rodinná cukrárna.

V soutěži Diamantová liga kvality se ve čtvrtém ročníku utkaly prodejny s potravinářským a nepotravinářským sortimentem a obchody maloformátového typu. Letošní novinku byly dvě speciální ceny udělované za inovace a spolupráci s lokálními dodavateli potravin.

Čtvrtý ročník prestižní soutěže Diamantová liga kvality 2019 zná své vítěze. Staly se jimi v kategorii Food se shodným počtem bodů Penny Market ze středočeských Peček a Albert z olomouckého NC Olympia.

V kategorii Non-Food získala prvenství společnost SIKO koupelny se svou prodejnou na pražském Černém Mostě. V kategorii maloformátových prodejen si prvenství vybojovaly pekárna a cukrárna PECU Stáňa z Jíloviště a podniková prodejna MP Krásno Bzenec.

Cenu za spolupráci s lokálními dodavateli potravin získala společnost Tesco Stores ČR a v druhé novince, Ceně za inovace, prvenství braly Lidl v Havířově a SIKO koupelny na pražském Černém Mostě. Celkem získalo právo používat označení Držitel ocenění Diamantové ligy kvality 43 prodejen, Zvláštní cenu prezidenta SOCR ČR pak 24 prodejen a pět nejlepších si navíc odneslo nejvyšší ocenění, kterým je Cena za vynikající kvalitu České společnosti pro jakost.

„Diamantová liga kvalita byla od začátku nastavena jako projekt, který má ocenit nejkvalitnější prodejny v České republice a přinášet inspirace ostatním. I proto jsme letos zařadili dvě nové kategorie, a to Cenu za inovace a Cenu za spolupráci s lokálními dodavateli potravin. Ta první má ocenit nové úspěšně realizované nápady v oblasti kvality obsluhy klientů, ta druhá zase angažovanost příslušného řetězce při podpoře lokálních dodavatelů a cesty jejich produktů na trh,“ uvedl Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.“

Letošní novinkou byla cena za inovace…

Obchodní řetězce investují každý rok více než 15 mld. Kč do svého rozvoje a do zkvalitňování služeb zákazníkům, a to bez jakýchkoli dotací. I proto se novinkou letošního ročníku stala Cena za inovace, jejímž prvním držitelem v kategorii FOOD se stala prodejna Lidl Havířov – U stadionu. Ta bodovala mimo jiné komfortnějším layoutem prodejny pro zákazníky, pokrytím WI-FI, nabídkou kávy nebo WC s přebalovacím pultem. Na dalších dvou místech se umístily Supermarket Terno Olomouc – Horní Lán a Albert Hypermarket Praha – Čestlice.

V kategorii NON-FOOD získaly první místo SIKO koupelny z pražského Černého Mostu za rekonstrukci prodejny na nový showroom. Na dalších dvou místech se umístily dm drogerie markt Havířov a Rossmann z pražského NC Olbrachtova.

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v Retail News 12.2019…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.