Komerční článek

Vyplatí se investice do průmyslových vrat?

Vrata speciálně určená do velkých prostorů a komerčních provozů jsou z principu navržena tak, aby vydržela podmínky panující ve skladech, hangárech, výrobních prostorách a depech. Důležitým aspektem je určitě životnost, funkčnost, bezpečnost, odolnost, rychlost a snadné ovládání. Průmyslových vrat existuje více typů, ale každý z nich nabízí odolnost po svém.

Lamelová vrata

Vyrábí se z oceli, hliníku, nerezu a jejich předností jsou minimální požadavky na prostor. K dalším výhodám patří jednoduchá opravitelnost v případě mechanického poškození a snadná údržba bez nutnosti pravidelných výměn pomocných konstrukčních prvků. Vrata jsou vybavena postranním pohonem a bezpečnostními prvky.

  • Účinné pohony německé značky GfA jsou maximálně funkční a mají patentovanou ochranu proti odrolování pancíře.
  • Větrné háky pro vrata s šířkou nad 6 m zaručují stabilitu a odolnost vůči extrémním povětrnostním podmínkám.
  • Signalizační prvky jako radar nebo semafor lze po domluvě doplnit přímo ve výrobě.
  • Těsnící kartáče a lamela přispívají ke zvýšení izolačních vlastností vrat.

Fóliová vrata

Nebo také rychloběžná vrata jsou ideální pro provozy s velmi intenzivní dopravou, a to pro vnitřní i venkovní použití. Rolovací vrata tvoří vratové křídlo z fólie, které se navíjí na hřídel a je po celé výšce vedeno v zipové vložce vodící lišty. Konstrukce vrat je z nerezové nebo pozinkované oceli. Vrata obsahují prvky, které zajišťují bezpečnost lidem v okolí i vratům samotným.

  • Bezpečný pohon vrat se používá proto, že rychloběžná rolovací vrata se používají především v místech s vysokou intenzitou provozu, a z toho důvodu jsou vybavena snímačem otáček, který zajišťuje pomalý rozjezd a zastavení vrat.
  • Bezdrátová detekce překážek vratům zamezí narazit do stojícího vozidla nebo vysypaného nákladu.
  • Fungování vrat při výpadku proudu je doplňková funkce, která zajišťuje zcela automatické nebo poloautomatické otevření vrat při výpadku proudu.
  • Velkou výhodou těchto vrat je jejich samoopravitelnost. Vrata se po vytržení z vodicích lišt navinou na hřídel a usadí zpět do vodících lišt naprosto bez zásahu obsluhy.

Pod značkou Minirol dodává výrobce BUILDING Shutter Systems na míru vrata dvou typů – lamelová a fóliová. Obě konstrukční řešení splňují požadavky mezinárodní normy EN 13241-1, která ošetřuje používání vrat v průmyslových, komerčních a obytných prostorách. V případě zájmu o cenovou nabídku nebo návrh konkrétního řešení kontaktujte přímo Minirol.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.