Skladování potravin a přeprava kusových zásilek s regulací teploty pro B2C segment

Mezinárodní poskytovatel přepravních a info-logistických služeb cargo-partner se v poslední době zaměřuje také na logistiku chlazených kusových zásilek a přepravu B2C. Své služby zajišťuje z logistických center v Dobrovízi u letiště Praha Ruzyně a v Brně.

Společnost cargo-partner vstoupila do sektoru logistiky potravin již v roce 2019 a za pouhé tři roky si v Česku vybudovala silnou pozici. Vděčí za to i díky strategické poloze svého iLogistics Centra Praha v blízkosti letiště, kde téměř polovinu z celkové kapacity 11 000 m2 tvoří potravinový sklad.

V tomto roce do jejího portfolia přibylo logistické centrum v Brně se skladovou plochou 2200 m², které disponuje prostory s ambientní částí v teplotním režimu od 15 do 25 °C. „Z obou center zajišťujeme kompletní fulfillmentové služby kusových zásilek pro koncové klienty pro celou Českou republiku, a to jak velkým nadnárodním společnostem, tak i malým lokálním firmám,“ říká Jiří Jelínek, jednatel cargo-partner v Česku.

Doručení pro prémiové řeznictví v rámci jednoho dne

Jedním z klientů je prvotřídní řeznictví v centru Prahy, jehož produkty jsou kvalitní hovězí maso ze zemí Jižní Ameriky, jako jsou Argentina, Uruguay nebo Brazílie. Zákazník si ale na e-shopu může vybrat i maso z USA, Austrálie, Irska nebo z Namibije. Další sortiment tvoří drůbež, zvěřina a vepřové maso a výběrové uzeniny. V nabídce nechybí ani různé omáčky a koření pro grilování. „Klient požadoval dodání koncovým zákazníkům v Praze přímo na adresu v časovém okně 18:00-22:00 v den převzetí zásilky. Požadovaný teplotní režim je 2 až 4°C. Čerstvě přichystané zboží se vyzvedne na prodejně, přes noc se uskladní v chlazené cross-dockové zóně a druhý den se do 24 hodin od doby přípravy doručí na adresu ke koncovému zákazníkovi. Denně takto doručíme 15 až 20 zásilek,“ upřesnil Jiří Jelínek.

Zdroj: Jan Pohribný

Přeprava a uskladnění šťáv a smoothies

Zákazníkem cargo-partner je i významná společnost připravující trvanlivé očistné šťávy a smoothies nápoje. Ty se skládají z ovoce a bylin a jsou nápomocné pro vyčištění organismu a doplnění vitamínů do těla. Společnost cargo-partner zajišťuje dopravu těchto nápojů v teplotním režimu 2 až 8 °C. Než se ale zboží během jednoho doručovacího období, jež probíhá primárně dva týdny na jaře a na podzim, dostane na cca 130 až 150 adres koncových zákazníků po celé ČR, je na 3 až 5 dní skladované v chlazeném potravinovém skladě při kontrolované teplotě do 8 °C.

Distribuce pro lokálního farmáře

Farmář, který má svůj statek a veškeré pastviny v oblasti východních Čech a mimo jiné chová vlastní, u nás velmi ojedinělé plemeno gallowayského skotu, z něhož vyrábí celou řadu produktů, svěřil jejich logistiku do rukou cargo-partner:„Pro tohoto klienta postupně zajistíme veškerou dopravu, aby se mohl soustředit výhradně na chov a na své výrobky. Zákazník si zakládá na velmi pečlivém a individuálním přístupu ke všem koncovým zákazníkům po celé České republice, který zabezpečí naši vyškolení kurýři.” doplnil Jiří Jelínek.  Doprava ze statku probíhá jednou za 14 dní, přičemž počet zásilek přepravovaných v teplotním režim 2 až 4 °C se pohybuje mezi 20 a 30.

Zdroj: Jan Pohribný

O společnosti cargo-partner

Společnost cargo-partner je soukromá firma střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie. Společnost nabízí komplexní portfolio letecké, námořní a pozemní přepravy a skladových řešení. S téměř 40-letými odbornými znalostmi v oblasti informačních technologií a optimalizace dodavatelského řetězce společnost navrhuje služby šité na míru pro širokou škálu průmyslových odvětví, aby vytvořila konkurenční výhody pro své zákazníky na celém světě. Společnost cargo-partner byla založena v roce 1983, v roce 2020 obrat přesáhl jednu miliardu eur a na jejím úspěchu se podílelo 3700 zaměstnanců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.