Albert připravil třetí navýšení mezd během patnácti měsíců

Společnost Albert dnes oznámila zaměstnancům ve více než tři sta třiceti prodejnách navýšení mezd s platností od 1. března 2023. V průměru o 10 % si polepší tisíce pokladních, prodavačů, pekařů, skladníků či zelinářů, ale také manažeři prodejen a jejich zástupci. Minimální garantované navýšení bude činit 8 %.

Společnost Albert navyšovala mzdy i v tomto roce, a to hned dvakrát: poprvé v lednu v rámci pravidelné úpravy mezd a podruhé v reakci na vývoj ekonomické situace jako odpovědný zaměstnavatel ještě v září. Březnové navýšení tak bude třetím v průběhu patnácti měsíců.

„Jsem velmi rád, že mohu oznámit, že v březnu následujícího roku opět navyšujeme objem prostředků plynoucích do mezd. Aktuální situace je pro nás všechny velmi náročná a jako odpovědný zaměstnavatel jsme se rozhodli opět zareagovat. Po dvou navýšeních mezd v tomto roce přidáme zaměstnancům prodejen do mezd v příštím roce v průměru 10 %,“ říká Michal Pavelka, senior viceprezident pro operativu a logistiku ve společnosti Albert Česká republika.

O navýšení mezd jednal Albert v rámci sociálního dialogu s odborovými organizacemi. „Je důležité, že velcí zaměstnavatelé v obchodě dokáží reagovat na vývoj ekonomické situace. Oceňujeme mimořádné kroky, jako jsou vánoční bonusy v rámci nenárokové složky mzdy, ale samozřejmě nejdůležitější je navýšení základních mezd. Pro zaměstnance Alberta je pak dobrou zprávou zejména minimální garantované navýšení mezd o 8 %,“ říká prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb paní Renáta Burianová.

Dvě letošní navýšení mezd doprovází také mimořádné vánoční odměny ve výši 2 000 korun, které bude Albert vyplácet provozním zaměstnancům v prodejnách. Kromě toho mohou rodiny a přátelé zaměstnanců Alberta využít dvě 15% slevy na velký nákup v listopadu a prosinci. Albert letos do navýšení mezd a mimořádných odměn investuje více než sto milionů korun dodatečných mzdových prostředků.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 23. listopadu 2022