BB Box sází na vegetariánské občerstvení

BB Box, nejrozšířenější firemní občerstvení s online objednáním a expresním doručením od Bageterie Boulevard, rozšiřuje svoji nabídku. Nově se v ní objevuje čistě vegetariánský bagetový box, reagující na měnící se jídelníček českých „bílých límečků“. Pětina z nich totiž uvažuje, že kvůli lepší životosprávě bude omezovat maso. Další vegetariánské občerstvení bude postupně přibývat.

Nový Vegebox je tradičně složen ze 16 kousků baget. Obsahuje dvě příchutě – bagetu s avokádem a pečenými paprikami a caprese bagetu s rajčaty, pestem a mozzarellou. Receptury byly vybrány na základě rozsáhlého panelu a procházely náročným laděním. Míří především na společnosti a státní instituce, které chtějí svým zaměstnancům nebo účastníkům meetingů dopřát také bezmasou alternativu občerstvení.

Vegebox se stal ihned po uvedení jednou z nejoblíbenějších položek nabídky. Čechů, kteří chtějí omezit konzumaci masa, totiž přibývá. Ve firmách, které se zabývají především službami, pak rychleji než v ostatních sektorech. Nemusí se nutně jednat o vegetariány, stále častější je takzvané flexitariánství, tedy výrazné omezování masitého jídelníčku. Z průzkumu BB Boxu vyplývá, že více než 20 % zaměstnanců je kvůli lepší životosprávě připraveno omezovat masitou stravu.

Podle zkušeností služby BB Box je největší zájem o vegetariánské varianty občerstvení zejména u nejvyšších manažerských pozic a zaměstnanců, kteří své povolání považují za stresové a psychicky náročné. A netýká se to pouze Prahy a Brna, vysoká poptávka je dlouhodobě také v dalších krajských městech, kam BB Box své občerstvení rozváží.

„Myslím si, že takřka skokový nárůst vegetariánů či flexitariánů ve firmách má přímou souvislost s pracovním nasazením, kterému jsou zaměstnanci českých firem v posledním roce vystaveny. Kdo chce pracovat efektivně a zvládat psychicky náročné zaměstnání, musí logicky upravit svůj jídelníček. A firmy tomu samozřejmě rády vycházejí vstříc,“ zmiňuje Levon Ter-Ghazaryan, obchodní manažer Bageterie Boulevard.

„Češi jedí zdravěji, mění se jejich celkový přístup k životosprávě a spolu s tím i firemní etiketa. Například zajistit na poradu pouze občerstvení s masem je dnes považováno za jednoznačné faux-pas.“

Podle Levona Ter-Ghazaryan je proto pravděpodobné, že do nabídky se brzy dostanou další vegetariánské položky. Do budoucna by navíc mohla služba sama pohlídat také stravovací preference jednotlivých firemních zaměstnanců.

„V rámci konceptu smart office cateringu, který BB Boxy dlouhodobě rozvíjejí, bychom rádi umožnili uložit ve firemním profilu informaci o tom, že se v týmu nachází vegetariáni nebo lidé se specifickými dietními požadavky. Kdokoli pak bude prostřednictvím tohoto profilu objednávat občerstvení, bude na tuto skutečnost upozorněn a bude mít možnost upravit podle toho svoji objednávku,“ zakončuje Levon Ter-Ghazaryan.

Chytré firemní občerstvení v podobě BB Boxů si mohou objednávat dvě hodiny před doručením firmy a úřady v největších českých městech po celé České republice – například v Praze, Brně, Plzni, Liberci, Hradci Králové a Pardubicích. V Ostravě, Kladně, Mladé Boleslavi nebo Kolíně pak funguje možnost osobního vyzvednutí. BB Boxy vždy obsahují čerstvě upečené bagety z Bageterie Boulevard v různých variantách, kromě baget a snídaňových boxů je možné objednat i wrapy, muffiny nebo nápoje. Mezi pravidelné zákazníky BB Boxu patří například Seznam, Tesco, L’Oréal, agentura H1 nebo Ministerstvo průmyslu a obchodu.

 

Zdroj: FYI Prague

Praha, 26. srpna 2019