DACHSER pohání Vueltu

Mezinárodní logistický provider DACHSER poskytuje logistické služby na míru známému cyklistickému závodu Vuelta již jedenáctým rokem.

Komplexní logistika pro náročnou jedinečnou třítýdenní sportovní akci: Takovou výzvu překonává mezinárodní logistický provider DACHSER už jedenáctým rokem jako sponzor a poskytovatel logistických služeb mezinárodního cyklistického závodu Vuelta. V letošním roce se závod koná od 24. srpna do 15. září a jeho závodníci ujedou celkem 3 272,2 kilometrů.

Letos DACHSER přispěje ke zdárné organizaci závodu 29 nákladními vozy a týmem 35 logistických specialistů, kteří budou cestovat spolu s profesionálními cyklistickými týmy napříč Španělskem, Francií a Andorrou. Všechny vozy přitom splňují emisní normu EURO 6 a závazek společnosti DACHSER vůči životnímu prostředí a udržitelné dopravě.

Novinku sponzorského působení DACHSERU v tomto roce představuje vozidlo na startu každé etapy, které nese kombinaci obvyklé červené barvy závodu s korporátními barvami DACHSERU – modrou a žlutou. Cyklisté, kteří v letošním ročníku dohromady tvoří 22 týmů, se každé ráno budou prezentovat v tomto kamionu a svým podpisem stvrzovat svou účast na denní etapě. Je to velmi speciální okamžik v každé destinaci, který denně přitáhne pozornost tisíců fanoušků doufajících, že zblízka uvidí svůj cyklistický idol a zažijí vzrušující atmosféru Vuelty.

Vuelta 2019 projede třemi zeměmi

V průběhu letošního závodu Vuelta projedou cyklisté třemi zeměmi – Španělskem, Andorrou a Francií, stejně, jako tomu bylo v roce 2017, s velkolepým startem ve francouzském městě Nimes. Také obce Pau a Saint Palais na francouzském území byly vybrány, aby zazářily při startu a finiši desáté a jedenácté etapy z celkového počtu 21 etap.

Kompletní itinerář začíná v Las Salinas de Torrevieja v Alicante a pokračuje přes Levante směrem do Katalánska a zahrnuje celkem 9 horských etap. Hlavní atrakcí je klasický výstup na asturský vrchol La Cubilla. Závěr závodu se bude odehrávat v horách Gredos a Guadarrama s průjezdem legendárními úseky Vuelty, jako je La Morcuera, které už nejednou dokázaly ovlivnit výsledky závodu.

 

Zdroj: DACHSER Czech Republic a.s.

Praha, 26. srpna 2019