BrauBeviale 2020 se v Norimberku představí ve zvláštní edici

Začněme dobrou zprávou: BrauBeviale se letos koná! Koncept veletrhu byl přepracován podle současných podmínek. Ve spolupráci s příslušnými orgány byly vypracovány bezpečnostní a hygienické úpravy, které zajistí hladkou účast na veletrhu pro všechny.

Mezinárodní veletrh investičního zboží pro nápojový průmysl se tak letos uskuteční od 10. do 12. listopadu na norimberském výstavišti jako „BrauBeviale Special Edition“. Toto rozhodnutí bylo učiněno v úzké spolupráci s vystavovateli, návštěvníky a partnery, a splňuje tak výslovné přání odvětví vytvořit ještě letos fyzickou platformu pro diskuzi a byznys.

„Rozhodnutí BrauBeviale letos uspořádat nebylo na nás jako společnosti NürnbergMesse, ale bylo učiněno v úzké spolupráci s našimi vystavovateli, návštěvníky a partnery,“ vysvětluje Andrea Kalrait, Executive Director veletrhu BrauBeviale ve společnosti NürnbergMesse. „V našich rozhovorech nám bylo stále znovu dáváno najevo, že naši zákazníci mají i letos zájem o pravidelné místo setkávání tohoto odvětví zejména také proto, že to pravděpodobně bude jediná možnost, jak se letos setkat nejen na německé nebo evropské úrovni, ale v mezinárodním kontextu vůbec. A opravdu se těším na to, že budeme moci na veletrhu v Norimberku přivítat co největší počet hostů!“

Hlavním tématem současné trojice veletrhů BrauBeviale je zajištění budoucnosti nápojového průmyslu. Zejména v tomto mimořádném roce, který mimo jiné staví mnoho firem v nápojovém průmyslu před nepředvídané a obtížné výzvy, hraje budoucnost odvětví důležitější roli než kdy jindy. Zvláštní edice BrauBeviale je tedy o solidaritě. Jako partner celého nápojového průmyslu považuje za svůj úkol dát letošní akcí jasný signál a poskytnout atraktivní, úspěšnou, ale zároveň také bezpečnou platformu, která účastníkům odvětví umožní výměnu nápadů, navazování kontaktů a společnou přípravu na to, jak se z této obtížné situace dostat v silnější formě.

BrauBeviale Special Edition – upravená hygienická opatření

„Ochrana našich zákazníků je samozřejmě vždy naší nejvyšší prioritou, a proto jsme ve spolupráci s odpovědnými úřady vypracovali ochranná opatření pro bezpečnost a hygienu přesně podle potřeb veletrhu BrauBeviale, abychom zajistili maximální bezpečnost pro všechny účastníky veletrhu,“ vysvětluje Andrea Kalrait, v čem zvláštní edice spočívá. Hlavními cíli ochrany a základními kameny každého opatření je umožnění aktuálních pravidel pro rozestupy, dohledání kontaktů a hygieny rukou. Rovněž doprovodný program byl upraven tak, aby tyto požadavky splňoval. Oblast Craft Drinks Area, Fórum BrauBeviale i brau@home spojí své jednotlivé komunikační a informační aspekty s nezbytnými úpravami, aby byla zajištěna bezpečnost účastníků.

„S výjimkou párty se může uskutečnit vše – samozřejmě za daných rámcových podmínek, které všichni známe z našeho každodenního života,“ shrnuje Andrea Kalrait koncept zvláštní edice BrauBeviale. „Návštěvníci budou halami vedeni jednosměrnými uličkami. Všude tam, kde nebude možné dodržet potřebnou vzdálenost od ostatních, bude nutné nosit roušky a také veletržní stánky budou muset splňovat nezbytné bezpečnostní a hygienické normy. Kromě toho se budou shromažďovat kontaktní údaje všech vystavovatelů a návštěvníků, aby byla zajištěna nezbytná dohledatelnost osob. Vzhledem k tomu, že uspořádání hal nemůže být stejné jako v loňském roce, vyzývám návštěvníky, aby se na letošní veletrh intenzivněji připravili.“ Povinnou součástí těchto příprav je plná registrace předem online. Aby nedošlo k překročení povoleného počtu návštěvníků v jednotlivé dny, jsou letos k dispozici pouze jednodenní vstupenky. Každý návštěvník si musí vybrat konkrétní den a zaregistrovat se právě na něj. Vstupenky jsou k dispozici z mobilních zařízení a umožňují bezkontaktní přístup do areálu.

Od Beviale Family z Číny přicházejí pozitivní zprávy o úspěšném obnovení veletrhů. Tyto zprávy jsou povzbudivým trendem pro výstavnictví po celém světě, stejně jako pro výstaviště v Norimberku a veletrh BrauBeviale. V Šanghaji od 1. do 3. července 2020 uskutečnil veletrh CRAFT BEER CHINA – profesionální akce, která příkladným způsobem implementovala požadovaná pravidla rozestupů a hygieny.

Digitální nabídka: místo pravidelného setkávání odvětví na internetu

S ohledem na momentálně platná cestovní omezení si veletrh BrauBeviale dal za cíl umožnit odborným návštěvníkům a firmám účast na zvláštní edici BrauBeviale, i pokud se do Norimberku nemohou dostavit osobně. Souběžně s realizací upraveného konceptu akce na výstavišti jsou v plném proudu přípravy platformy pro digitální dialog „myBeviale.com“ (www.mybeviale.com). Ta propojí analogový a digitální svět a komunitě BrauBeviale bude k dispozici i po skončení veletrhu po celý rok. Během veletrhu mimo jiné přenese program Fóra BrauBeviale do digitálního světa. Díky této online nabídce budou účastníci veletrhu mít příležitost sledovat zajímavé přednášky živě z pohodlí domova, a dokonce se do dění i zapojit. Kromě toho nabízí možnost zařadit do přednáškového programu špičkové řečníky, kteří se svému publiku nemohou představit přímo na místě. „Mohu všem jen doporučit: Zapište si do kalendáře termín 10. až 12. listopadu 2020 a přidejte se k významným hráčům tohoto odvětví! Ať už přímo na místě v Norimberku nebo pohodlně ze svého domácího počítače – nabídka bude pestrá!“ apeluje Andrea Kalrait na všechny účastníky odvětví.

Poznamenejte si už dnes data pro příští trojici veletrhů BrauBeviale

BrauBeviale 2022: 8. až 10. listopadu 2022
BrauBeviale 2023: 14. až 16. listopadu 2023
BrauBeviale 2024: 12. až 14. listopadu 2024

 

Zdroj: PROveletrhy s.r.o.

Praha, 20. července 2020