CCV Informační systémy je 25 let na trhu

CCV Informační systémy působí jako dodavatel podnikových informačních systémů na trhu od roku 1992. V letošním roce firma překročila hranici 2000 zákazníků.

První písemná zmínka o činnosti CCV v médiích je zaznamenána v technologických titulech už v roce 1989, kdy trojice zakladatelů firmy spustila projekt CCV pod VÚT Brno a publikovala vědecké výsledky své práce na systémech počítačového vidění (computer vision).

Od samotných začátků se firma soustředila na podnikové informační systémy (ERP) pro obchodní firmy, přičemž až do roku 2000 bylo klíčové vlastní řešení, systém pod produktovou značkou NPro, založený na agendách nákupu, prodeje, skladování, maloobchodu, vedení obchodních vztahů, zdrojů a financí.

V roce 2000 pak divize podnikových řešení přechází do dánské platformy Navision, kterou po dalších dvou letech posílila akvizice společností Microsoft. V roce 2009 bylo CCV třetím nejpreferovanějším dodavatelem podnikových řešení Microsoft Dynamics na českém trhu. Divize CCV Business Solutions nadále rozvíjí svá podniková řešení ERP a CRM řešení na platformě Microsoft Dynamics.

V roce 2001 přichází s řešením ORION EDI, které jako první na tuzemském trhu začíná dodávat na principu software formou služby (SaaS). Slouží pro bezpapírové zprocesování nákupu i prodeje pomocí výměny strukturovaných dokladů v elektronické formě, kterou mohou využívat jak malí lokální výrobci, tak velké nadnárodní společnosti.

Od roku 2003 začala společnost CCV Informační systémy dodávat portálová řešení a speciální registry pro státní správy na platformě produktů Oracle. V roce 2006 pak spouští Portál farmáře pro Ministerstvo zemědělství, následně poskytuje dodávky také pro další úřady jako Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) nebo od roku 2016 také pro Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci (SZPI).

Od roku 2003 dodává logistická řešení pro skladové hospodářství s prvními realizacemi průmyslových WMS systémů CCV Řízený sklad, které od roku 2014 rovněž poskytuje jako cloudové řešení WMS formou služby.

Spuštěním nové platformy ORION 2016 potvrdila společnost CCV Informační systémy dlouholetou pozici technologického lídra v oblasti elektronické výměny dat (EDI). Klienti získali zcela nový rozměr práce s elektronickými doklady. Prostřednictvím svého konsolidačního centra ORION přenese každý měsíc miliony elektronických obchodních dokladů (EDI zpráv) tisícům protistran.

Naše práce s technologiemi nás baví, jsme tím posedlí a dává nám to smysl. Není to jen způsob obživy, je to i zdroj radosti. Jsme tak trochu jako mimoni. Pracujeme pro klienty, které osobně známe a doručujeme jim užitek. To nás drží v realitě. Nejsme dokonalí, ale odpovědní, pracovití a pokorní. A tak nás naši klienti doporučují dál,” dodává Dalibor Damborský, jednatel a ředitel společnosti.

CCV Informační systémy dnes patří k významným hráčům domácí scény oboru informačních systémů. Sídlí v Brně (divize CCV Business Solutions, CCV Customer Services a CCV eGovernment) s dalšími pobočkami v Opavě (divize CCV eBusiness) a na Slovensku v Nitře (CCV Informačné systémy).

 

Zdroj: CCV Informační systémy

Praha, 21. července 2017