Český svaz pivovarů a sladoven povede Roman Havlík

Novým předsedou Českého svazu pivovarů a sladoven se stal Roman Havlík. Na posty místopředsedů byli jmenováni Pavlína Kalousová, Milan Schramm a Petr Dvořák. Nové vedení Svazu se chce soustředit na rozvoj oboru a uznání jeho unikátnosti u nás i ve světě a být partnerem pro vládu a další veřejné instituce.

Roman Havlík (55 let) působí od roku 2008 v čele Pivovaru Svijany. Zasloužil se zde postupně o další rozvoj, což zahrnovalo jak rozšíření portfolia jeho druhů a značek, tak otevírání prvních značkových hospod. V Českém svazu pivovarů a sladoven byl doposud místopředsedou.

„Český pivovarský obor je chloubou České republiky. Pivovary vytvářejí téměř šedesát tisíc pracovních míst, každý rok odvedou na daních více než 300 mld Kč a pomáhají dalším návazným odvětvím, jako jsou pěstitelé surovin nebo provozovatelé hospod a restaurací. Náš obor stojí na tradici, ale investujeme a transformujeme pivovarnictví a pivní kulturu pro budoucnost. Chceme naší vizi prosperujícího oboru také prezentovat vládě a dalším partnerům,“ uvedl Roman Havlík, předseda Českého svazu pivovarů a sladoven.

Novými místopředsedy Českého svazu pivovarů a sladoven jsou Pavlína Kalousová Z Plzeňského Prazdroje, Milan Schramm ze společnosti HEINEKEN Česká republika a Petr Dvořák z Budějovického Budvaru.

Český svaz pivovarů a sladoven

Svaz sdružuje pivovary, sladovny a další instituce, které se přímo či nepřímo podílejí na výrobě piva v České republice. Mezi členy jsou rovněž zpracovatelé chmelu, výrobci pivního skla, etiket, technologických a technických zařízení pro pivovarský sektor, vzdělávací instituce a další subjekty. Svaz navazuje na tradici, která sahá až do druhé poloviny 19. století. Hlavním cílem je prosazování a obhajování práv a společných zájmů členů. Je rovněž členem evropského pivovarnického sdružení The Brewers of Europe.

 

Zdroj: Český svaz pivovarů a sladoven

Praha, 20. června 2022