Čestlické obchodní centrum Spektrum půjde k zemi

Investičně-realitní skupina CPI Property Group (dále jen CPI PG) postaví na místě čestlického OC Spektrum nové obchodní centrum s prvky moderního minimalismu. Nové Spektrum se bude vymykat standardům obdobných projektů, proto pro něj CPI PG volí název strip mall, pro který je typický otevřený koncept nakupování a také princip „convenience shopping“.

Současné Spektrum zavře na konci června příštího roku. Na nové podobě pracují renomovaní architekti, autory návrhu jsou Chapman Taylor Architects, okolí centra mají pak na starosti Šmídová Landscape Architects. Celková investice dosáhne 300 milionů korun a nové centrum bude otevřeno před Vánocemi roku 2020.

„Není tajemstvím, že v okolí blízkých Průhonic bydlí lidé s výrazně vyššími příjmy a kupní silou až o 40 procent vyšší, než je průměr ČR. Právě tito lidé jsou klíčovou klientelou Spektra a právě pro ně jsme nové Spektrum připravili tak, abychom nabídli kombinaci pohodlného a jednoduchého nakupování na úrovni – klademe důraz na vytvoření krásného prostředí kombinací kvalitních materiálů a propracované zahradní architektury,“ říká Ondřej Křivanec, asset manager CPI PG.

Nové Spektrum nabídne do dvaceti prodejních jednotek a 6 600 metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Budova nabídne budoucím nájemníkům vestavbu duplexů, tedy druhého patra, kterým mohou rozšířit prodejní plochu. Prémiovost nového Spektra podtrhne také okolní zeleň ve skladbě 30 druhů rostlin a 4 druhy stromů. Prémiovost nového Spektra podtrhne také okolní zeleň ve skladbě 30 druhů rostlin a 4 druhy stromů.

Rozhodnutí postavit nové Spektrum je výsledkem řady analýz a studií a jsme přesvědčeni, že se jedná o nejlepší řešení. V rámci všech modernizací klademe velký důraz na individualizaci centra tak, aby vyhovovala hlavní cílové skupině. Quadrio tedy nabízí nadstandardní gastro zónu, IGY v Českých Budějovicích je primárně zaměřeno na módu a Spektrum nabídne rychlé a pohodlné nakupování ve vysokém standardu,“ doplňuje Petr Brabec, head of asset management shopping centres v CPI PG.

 

Zdroj: CPI PROPERTY GROUP

Praha, 2. prosince 2018