Globus o adventu opět na hodinku ztichne

Od pondělí 3. do neděle 23. prosince nebude na prodejní ploše patnácti hypermarketů Globus mezi 18. a 19. hodinou znít žádná hudba. Podle posledního průzkumu tohoto hypermarketu mezi tisícovkou respondentů může výraznější hudba vadit při nákupu třetině lidí.

Pro dalších 14 procent lidí je pak nekomfortní, když hudba v obchodě není přímo podle jejich vkusu. „Předvánoční shon chceme našim zákazníkům co nejvíce zpříjemnit. A protože už víme, že nákupy bez hudby vítají, pozveme je na hodinku příjemného adventního ticha,“ říká Rita Gabrielová, vedoucí externí komunikace Globus.

Minulý rok hypermarkety Globus nejdříve zavedly hodinu ticha první adventní týden na zkoušku. Anketa mezi stovkou jeho zákazníků pak ukázala, že lidé proti nakupování v tichu nic nemají, anebo hodinu ticha přímo velmi vítají. Proto Globus hodinu ticha nakonec zachoval až do konce adventu. A nebyli to jen zákazníci, u kterých akce vyvolala pozitivní ohlasy.

Hodinové ticho v nákupní špičce se zalíbilo i zaměstnancům. „Chceme hodinu ticha poskytnout i našim kolegům, kteří pracují přímo v hypermarketech. Několik hodin vánoční hudby denně nemusí k jejich vánoční náladě vždy skvěle přispívat,“ dodala Rita Gabrielová.

 

Zdroj: Globus ČR

Praha, 3. prosince 2018