Čidlům neunikne žádný výkyv teplot

Teplotní čidla, která Albert začal testovat koncem roku 2020, se osvědčila, aktuálně je využívá ve více než sedmi desítkách prodejen a dál je rozšiřuje. Inovace, která automaticky hlídá stabilitu teploty uvnitř chladniček, mrazáků a samoobslužných pultů, upozorní v případě jakékoliv chyby obsluhu.

Kromě ještě důkladnější péče o kvalitu potravin tak pomáhají i s úsporou energií. V ostatních obchodech hlídají teplotu chlazených a mražených produktů naši zaměstnanci pomocí bezkontaktních povrchových teploměrů.

Bezdrátový plně autonomní systém teplotních čidel nepřetržitě dohlíží na správnou teplotou. „Kvalita a čerstvost potravin je pro nás zásadní, čidla nám díky nepřetržitému monitoringu a upozorněním pomáhají hlídat dodržení správného teplotního řetězce,“ popisuje Pavel Adamečko, specialista na energetické úspory v obchodech Albert. „Čidla komunikují online s wifi modulem, který posílá informace o teplotách na externí úložiště, kde se uchovávají hodnoty o historii teplot a alarmů, a zároveň graficky znázorňuje případné teplotní kolísání,“ vysvětluje.

Díky systému není potřeba manuálně zapisovat hodnoty a archivovat je. Poskytují tak efektivní dohled, zaměstnanec a servisní organizace můžou v kteroukoli denní či noční hodinu přes aplikaci a vzdálený přístup sledovat stav chlazení a v případě poruchy ji urychleně řešit. Tím, že čidla sledují dobu otevření dveří chladících a mrazících boxů, pomáhají také v úspoře energií.

„Výhodami čidel je automatický reporting a okamžité upozornění v případě nedodržení teploty v reálném čase, bezdrátové připojení a dlouhá výdrž integrované baterie. Navíc díky tvaru oblé čočky nepřekáží při manipulaci se zbožím,“ vyjmenovává benefity Pavel Adamečko.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 23. srpna 2022