Dachser otevřel nový sklad nedaleko rakouského Lince

Mezinárodní logistický provider Dachser na konci května slavnostně otevřel nový sklad v Rakousku – ve městě Hörsching nedaleko Lince. Nový sklad pro kontraktní logistiku disponuje skladovacími a logistickými prostorami o velikosti 10 000 m2 a nabízí 20 000 paletových míst.

Linz-Warehouse-openingSpolečnost do této pobočky investovala cca 10 milionů euro a vytvořila zde 30 nových pracovních míst. Dachser Czech Republic má s pobočkou v Hörschingu pravidelné denní spojení z Brna a Kladna.

Pobočka Dachser Hörsching nabízí nyní svým zákazníkům veškeré služby na jednom místě: skladování, služby kontraktní logistiky na míru potřebám svých zákazníků, přímé napojení na hustou logistickou síť pozemních přeprav a také letecké a námořní přepravy od divize Dachser Air & Sea Logistics.

„Nový sklad je dalším milníkem v rozvoji naší sítě rakouských poboček a jeho význam zdaleka překračuje hranice Rakouska. Jako evropský logistický uzel totiž hraje Dachser Rakousko už řadu let rozhodující roli pro celou Dachser síť,“ uvedl Bernhard Simon, CEO společnosti Dachser, při slavnostním otevření.

„V našem novém skladu realizujeme pro naše zákazníky logistické koncepty a řešení na míru. Přitom propojujeme obě naše divize – divizi European Logistics pro pozemní přepravy a Air & Sea Logistics pro letecké a námořní přepravy. Tuto strategii nazýváme Dachser Interlocking a naši zákazníci tak mají možnost těžit ze štíhlých a integrovaných procesů. Na pobočce Dachser Hörsching jsme jako rodinná firma úzce napojeni na místní region a společně s novým skladem jsme zde vytvořili 30 nových pracovních míst,” říká Günter Hirschbeck, Managing Director Dachser Austria European Logistics.

Logistické centrum v Hörschingu bylo otevřeno v roce 2008 a disponuje překládkovou halou o velikosti 8 000 m2 a čtyřpatrovou administrativní budovou. Nový sklad byl přistavěn ke stávající překládkové hale a areál pobočky nabízí prostor pro další rozšíření.

V Rakousku disponuje Dachser s deseti pobočkami hustou logistickou sítí, což zákazníkům poskytuje ideální dostupnost trhu. Jako logistický uzel v rámci celé Evropy hraje Dachser Rakousko rozhodující roli a optimálně nataktované linky sběrné služby spojují pobočku Dachser Hörsching s celou Evropou.

 

Zdroj: Dachser

Praha, 9. června 2017