DB Schenker otevřel v Ústí nad Labem logistické centrum

Mezinárodní poskytovatel logistických řešení DB Schenker zahájil v květnu provoz moderního logistického terminálu v Ústí nad Labem. Svou strategickou polohou blízko dálnice D8 je ideální pro zásobování Německa a dalších zemí západní Evropy prostřednictvím rozsáhlé sítě poboček DB Schenker v Evropě.

DB Schenker Ústí n. L._2_nahled

DB Schenker investoval společně se společností NYYLO a.s. více jak 100 milionů korun do nového logistického terminálu v ústecké průmyslové zóně Severní Předlice, kam přestěhoval dosavadní sklad z Děčína. V moderní hale kategorie A+ má k dispozici 10 hydraulických ramp a skladovací prostory o rozloze 1 500 m2 a výšce 10 m s možností rozšíření o dalších 3 000 m2. Nové prostory umožní také instalaci regálového systému na míru potřebám zákazníků. Skladový areál je díky umístění v bezprostřední blízkosti dálnice D8 snadno dostupný nejen z české, ale i z německé dálniční sítě. Například do Berlína je možné dodat zboží ze skladu za 3 hodiny, do Drážďan už za hodinu, cesta zásilky do Frankfurtu zabere 6 hodin.

To, že je nové cross-dockové překladiště větší a má více ramp, v praxi znamená, že můžeme zásilky do evropské distribuční sítě zpracovávat ještě rychleji. Zároveň nám umožňuje rozšířit skladovou logistiku o další služby přidané hodnoty, a ještě lépe se přizpůsobit individuálním potřebám našich zákazníků v severních Čechách,“ říká Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.

Jako všechny sklady kategorie A+ i tento terminál splňuje nejvyšší bezpečnostní podmínky pro skladování citlivého zboží a zboží s vysokou hodnotou. Uskladněné zásilky nepřetržitě sleduje kamerový systém CCTV a kdykoliv je možné se on-line propojit s pultem centrální ochrany a ověřit si jejich zabezpečení.

Každý den ze skladu odjíždí sběrné kamiony se zásilkami pro německý trh s dodáním do 24 hodin a další země v západní Evropě s dodáním do 48 hodin. V opačném směru je samozřejmostí zajištění distribuce balíkových, paletových i celovozových zásilek po celé ČR.

Region severních Čech je pro nás atraktivní a v dlouhodobém horizontu počítáme s další expanzí. Severní Čechy jsou jednou z posledních oblastí v České republice, kde jsou potenciální zaměstnanci. Výborná dostupnost Německa a západní Evropy a přímá spojitost s centrem České republiky dává regionu nový dopravní význam,“ doplňuje Tomáš Holomoucký.

 

Zdroj: DB Schenker

Praha, 7. června 2017