Delivery Hero posiluje globální vedoucí pozici v dovozu jídel z restaurací

Delivery Hero, největší světová firma na dovoz jídla z restaurací a provozovatel největší české služby na rozvoz jídla DámeJídlo.cz, podepsala smlouvu o koupi konkurenční společnosti foodpanda. Transakce posiluje globální vedoucí pozici společnosti Delivery Hero v segmentu dovozu jídla z restaurací. Skupina očekává, že ve 47 zemích bude dodávat více než 20 milionů objednávek za měsíc.

Pizza_zdroj_foto_DamejidloCZ (1)Společnost foodpanda přináší do skupiny a na platformu Delivery Hero 20 nových zemí ve východní Evropě, MENA a Asii. Foodpanda bude také těžit z globálních kapacit a sdílení osvědčených postupů Delivery Hero.

Foodpanda dodává zhruba 2 miliony objednávek měsíčně ve 22 zemích. Akvizice bude financována vydáním nových akcií Delivery Hero akcionářům foodpanda.

Společnost Rocket internet, hlavní akcionář foodpanda, tak zvýší svůj podíl v Delivery Hero na 37, 7 %.

Niklas Östberg, generální ředitel Delivery Hero, k tomu uvedl: „Společnost foodpanda si vybudovala jedinečnou pozici a nabídku služeb na těch největších trzích na světě. Těšíme se na spolupráci s jejím týmem a na to, že společně budeme našim zákazníkům poskytovat ty nejlepší služby“.

Ralf Wenzel, generální ředitel společnosti foodpanda Group, řekl: „Jsem rád, že spojujeme síly s Delivery Hero a že nyní budeme součástí této globální platformy, která nám pomůže dále růst a vycházet dále vstříc našim zákazníkům.“

 

Zdroj: DameJidlo.cz

Praha, 16. ledna 2017