Designéři Kloss a Korouš vrací botasky zpět do ulic

Je tomu více než rok, kdy se slavnostně otevíral první obchod BOTAS 66 v Praze u žižkovské televizní věže. Pod vedením a s vizí designérů Jana Klosse a Jakuba Korouše se českým teniskám daří, a to dokonce natolik, že otevírají druhý obchod, tentokrát v centru Prahy v ulici Skořepka.

Designéři v roce 2009 kompletně redesignovali kultovní model Botas Classic a vytvořili tak koncept moderních českých „sneakers“, který uvedli pod značkou BOTAS 66. Tu v roce 2014 získali do oficiálního zastoupení a vrhli se do podnikání s jasnou vizí.

Chtějí navrhovat a prodávat moderní kvalitní české boty s nadčasovým designem a originálním příběhem každého modelu nejen Čechům, ale také do zahraničí. V srpnu tak otevírají druhý obchod v centru Prahy zaměřený na zahraniční turisty i české zákazníky. Při jeho otevření představují prázdninový model BOTAS 66 Sunset Hill.

Botasky do celého světa

botasJiž po prvním roce oficiálního zastoupení značky BOTAS 66 s jasným konceptem, se designérům daří prodávat více než polovinu bot zahraničním turistům. „Naše obavy z prodejů v obchodě mimo centrum Prahy se naštěstí rychle rozplynuly. Na Žižkově se ověřilo, že lidé si za kvalitním produktem klidně dojdou. Překvapilo nás, že o české boty je velký zájem i ze strany zahraničních turistů, a tak jsme se rozhodli otevřít druhý obchod v centru Prahy. Pobočka ve Skořepce bude navíc lépe dostupná také pro náhodné kolemjdoucí,“ říká designér BOTAS 66 Jakub Korouš.

„Doufáme, že hezký obchod s českým produktem, který v sobě snoubí kvalitu s nadčasovým designem a stylovým obalem, doplněn o zajímavý a hlavně upřímný příběh, obohatí centrum města. Vždyť my sami jsme rádi, když nějaké podobné místo objevíme v zahraničí, tak proč ho nevybudovat u nás,” dodává designér Jan Kloss.

 

Zdroj: www.botas66.com

Praha, 14. srpna 2015