dm drogerie spouští ve spolupráci s Akademií věd web o boji s kůrovcem

Biologické centrum Akademie věd ČR spouští ve spolupráci s uznávaným entomologem RNDr. Petrem Doležalem, Ph.D., a společností dm drogerie markt nový web www.podkurou.cz. Interaktivní portál si klade za cíl shrnout to nejpodstatnější o životě kůrovců a informovat širokou veřejnost – od dětí až po dospělé – o problémech s nimi spojených.

Webové stránky budou obsahovat řadu užitečných informací, ale také zábavných aktivit a her, které do světa lesa uvedou i ty nejmenší. Webem návštěvníky provede animovaná postavička datlíka tříprstého, který se vyzobáváním kůrovce ze stromů živí a přispívá tak k ochraně lesních porostů.

„Společnost dm drogerie markt finančně zaštítila projekt Pod kůrou částkou 169 300 korun. Pomohli jsme také s přípravou grafiky a pod odborným vedením pana doktora Doležala jsme ho naplnili kreativním obsahem. Projekt navazuje na další probíhající aktivitu dm drogerie s názvem Jdeme na to od lesa, kterou se ve spolupráci s Lesy ČR a organizací Sázíme stromy snažíme aktivně podílet na obnově českých lesů.“

 

Zdroj: LESENSKY.CZ s.r.o.

Praha, 15. února 2021