Drogerie ROSSMANN daruje 1 000 000 Kč nemocným dětem

Síť drogerií ROSSMANN věnuje milion korun na podporu dětí, které neměly tolik štěstí a jejichž život je bohužel úzce spjatý s nevyléčitelnou chorobou vyžadující dlouhodobou zdravotní péči. O tom, kam a v jaké výši poputují finance z letošní již druhé vlny charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, rozhodli během srpna zákazníci sítě drogerií ROSSMANN, konkrétně členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB.

Na základě hlasování získal nejvyšší částku tříletý Toníček trpící Menkesovým syndromem, pomoci se ale dočkala rovněž jedenáctiletá Karolínka potýkající se s Rettovým syndromem a čtyřletý Péťa s tzv. nemocí motýlích křídel.

V rámci další vlny charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ sítě drogerií ROSSMANN byly představeny ve spolupráci s dobročinnými organizacemi DEBRA ČR, Modrý Klíč a Helppes tři příběhy nevyléčitelně nemocných dětí, které potřebují nemalé finanční prostředky na dlouhodobou léčbu.

O rozdělení milionu korun se stejně jako na jaře postarali členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB, kteří své nevyčerpané body proměnili v dobrý skutek a věnovali je příběhu, který je nejvíce oslovil.

Od r. 2009 má charitativní činnost v naší společnosti své pevné místo, a i to byl jeden z důvodů, proč jsme před dvěma lety rozhodli spustit vlastní projekt s názvem KDE SRDCE POMÁHÁ. Není třeba dlouze hovořit o tom, že poslední dva roky byly pro většinu lidí komplikované a těžké. A o to víc jsem pyšná na naše zákazníky, členy našeho věrnostního programu ROSSMANN CLUB, kteří i v této složité době nebyli lhostejní k osudům druhých, do našeho projektu se zapojili a rozhodli se podat pomocnou ruku. Za to jim patří velké díky,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace ROSSMANN.

Asistenční pes pro Toníčka

Toníček je tříletý chlapeček trpící Menkesovým syndromem, což je metabolické onemocnění postihující mužské jedince, při kterém v těle nefungují přenašeči mědi tak, jak by měli. Měď je nesmírně důležitá pro fungování různých orgánů, svalů a kostí. Následky nemoci se pak projevují opožděným psychomotorickým vývojem, vadou řeči nebo záchvaty. Proto rodina toužila po psím pomocníkovi, který by život s nemocí Toníčkovi ulehčil.

Zákazníci poslali nejvíce hlasů právě tomuto příběhu. Z celkové částky bylo darováno 370 718 Kč organizaci Helppes, jež uhradila výcvik asistenčního pejska pro nemocného Toníčka. Zbylé peníze budou využity organizací na její další dobročinné projekty.

Speciální komunikační zařízení a kočárek pro Karolínku

Pomoci se dočkala také jedenáctiletá Karolínka, která se potýká s Rettovým syndromem, vážným neurovývojovým genetickým onemocněním. Kvůli nemoci nemůže ovládat své tělo, nedokáže uchopovat věci, není schopna stát na nohou, má potíže s dechem, a dokonce jí syndrom znemožnil používat i těch pár slov, které před propuknutím nemoci uměla. Částka ve výši 316 592 Kč byla věnována obecně prospěšné společnosti Modrý klíč, která uhradila náklady na pořízení komunikačního zařízení a speciálního kočárku pro Karolínku, což ji velice usnadní každodenní fungování s tímto onemocněním. Zbývající peníze z částky budou použity na podporu dalších klientů společnosti Modrý klíč.

Ošetřovací materiál pro Péťu

Podpořen byl i příběh čtyřletého Péti, který se narodil s tzv. nemocí motýlích křídel. Po celém těle se mu tvoří puchýře a vznikají nejrůznější rány. Má velice jemnou a zranitelnou kůži, a proto si nemůže hrát a objevovat svět tak, jako to dělají ostatní kluci v jeho věku. Zákazníky příběh dojal, díky jejich pomoci v hodnotě 312 690 Kč bude Péťovi ulehčen boj s touto nevyléčitelnou nemocí. Částka byla darována organizaci DEBRA ČR, která uhradila ošetřovací materiál pro Péťu a zbývající finance pomohou ještě dalším dětem s nemocí motýlích křídel.

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu naleznete na webu https://www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích ROSSMANN Česká republika.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 15. září 2021