Dvě patra nových obchodů a brzy také kavárna. Rekonstrukce Vista House doplnila chybějící nabídku na pražském Pankráci

Sedmipatrová administrativní budova Vista House na pražském Pankráci je po desetiměsíční rekonstrukci znovu otevřena. Mimo kancelářských prostor zde mohou lidé nově najít dvě patra obchodů a od nového roku také kavárnu.

Přestavba budovy Vista House nedaleko metra Vyšehrad umožnila vznik několika pater nových flexibilních MO-CHA kanceláří, ale také obchodů. V rámci rekonstrukce, kterou zajistila stavební společnost SIS Systémy, došlo ke vzniku dvou retailových pater, a to díky konverzi kancelářských prostor ve zvýšeném přízemí a garáží v suterénu. „První obchod, DM drogerie, byl otevřen 26. října, další obchody jako Penny Market, Don Peal a Spokojený pes budou otevřeny v následujících dnech. Na přelomu roku se zákazníci mohou těšit na novou kavárnu,“ řekla ředitelka Asset managementu CIMEX Invest Alexandra Němcová s tím, že obchody doplní na ulici Na Pankráci nabídku, která zde chyběla. Aktuálně se podle Němcové v přízemí Vista House nachází ještě tři malé neobsazené jednotky, které chce investor obsadit nájemci s nabídkou obchodů a služeb atraktivních pro okolní residenty i nájemce pracující v budově.

Desetiměsíční rekonstrukce zároveň zahrnovala vznik několika nových pater s flexibilními kancelářemi.  Budova aktuálně nabízí 7500 metrů čtverečních kancelářských prostor, přičemž se jedná o kanceláře pro malé i velké firmy v již zařízené, ale i nezařízené variantě. V konceptu sdílených kanceláří MO-CHA si nicméně mohou lidé a firmy pronajmout také eventové nebo jednací místnosti různých velikostí, objednat catering, pronajmout podcastové studio nebo využít tzv. hot deskingu, což je model sdíleného pracovního místa, které je využíváno především zaměstnanci často pracujícími v terénu. Součástí pronájmu je vysokorychlostní internet a zázemí vybavené kuchyňky či relax zóny.

Rekonstrukce vznikla ve spolupráci s architekty ze společnosti Archicon Plus. „Bylo také upraveno předpolí budovy, kde namísto travnaté plochy vznikl park s možností posezení a rovněž došlo k rozšíření vstupu do budovy a jeho zvýraznění pomocí efektních lamelových roštů, kde mohou kolemjdoucí zahlédnout logo VISTA s číslem popisným na prosvětlené fasádě,“ doplnil Colin Glover, jednatel stavební společnosti SIS Systémy.

 

Zdroj: Beaufort s.r.o.

Praha, 14. listopadu 2023