Farmářské trhy na Kulaťáku představí Malou pokladnu

Oblíbeným farmářským trhům v celé ČR může zavedení evidence tržeb značně uškodit. Velké časti prodejců se totiž nákup pokladny potřebné pro evidenci nevyplatí.

Řešení pro farmáře a stánkaře na trzích představí tuto sobotu Farmářské trhy na Kulaťáku. Jednoduchá aplikace Malá pokladna nevyžaduje žádné pořizovací náklady a její provoz vyjde na stokorunu měsíčně. Vytvořil jí tým vývojářů v Jizerských horách, který se podpoře malých živnostníků dlouhodobě věnuje.

“Malá pokladna vznikala skoro rok. Chtěli jsme něco, co obstojí v těch nejhorších podmínkách a bude tak levné, jak to jen půjde,” říká Jura Ibl, spoluautor projektu. “Pro stánkaře je EET nesmírně náročné. Klasická pokladna u nich fungovat dobře nemůže, chybí jim připojení k internetu a celodenní pobyt na stánku neustojí ani bezdrátová tiskárna. Proto Malá pokladna nic z toho nepotřebuje,” dodává Ibl.

Aplikaci si stačí zdarma nainstalovat do telefonu se systémem Android. Ovládá se jako kalkulačka a pro zaevidování účtenky do systému EET stačí mít základní balíček pro mobilní data. Když internetový signál chybí, pokladna umí evidovat tržbu pomocí obyčejné SMS.

“Malá pokladna netiskne účtenky, ale vystavuje je elektronicky. To zákon o EET dovoluje. Obchodník předá zákazníkovi odkaz na účtenku z malého trhacího Kasabločku,” vysvětluje Ibl.

V průběhu října Malá pokladna nasbírala stovky předobjednávek a dostupná bude od příštího týdne. Poprvé se ale představí na Farmářských trzích na Kulaťáku již v sobotu 12. 11. Pořadatele trhů aplikace velmi zaujala a převzali nad ní záštitu. ,,Věříme, že Malá pokladna je dobrým a levným řešením pro řadu našich prodejců a že jim pomůže vyřešit povinnost vyplývající ze Zákona o evidenci tržeb. Důvodně se obáváme, že nákladnější řešení, které navíc potřebuje připojení k internetu by pro některé z našich prodejců bylo likvidační.“, říká Andrea Vodňanská ze spolku Farmářské trhy a dodává: “Proto nám udělalo velkou radost, když jsme Malou pokladnu našli a rozhodli jsme se její tvůrce podpořit.”

Pro stánkaře z Farmářských trhů na Kulaťáku bude pokladna navíc dostupná za sníženou cenu. V rámci sobotního trhu bude možnost se s projektem seznámit na speciálním stánku a vyzkoušet si pokladnu v praxi.

 

Zdroj: farmarske-trhy.cz

Praha, 14. listopadu 2016