Finance Penny bude mít na starosti Radek Hovorka

Na pozici jednatele (CFO) společnosti PENNY Market s.r.o. nastoupil Radek Hovorka. Zodpovídat bude za oblast financí, controllingu, lidských zdrojů, logistiky a IT. V pozici vystřídal Martina Peffka, který po 11 letech v PENNY přechází na pozici CFO pro BILLA CEE a PENNY International na centrálu společnosti REWE International AG (RIAG) ve Vídni.

„Zajištění finanční stability a udržení investic na vysoké úrovni, které jsou nezbytné pro budoucí rozvoj společnosti, je bezpochyby velmi důležité. Nová pozice je ovšem pro mne nejen o financích, ale také o odpovědnosti za bezmála 6 000 zaměstnanců a stovky tisíc našich zákazníků. Najít rovnováhu mezi dobrými ekonomickými výsledky a uspokojení potřeb každého zaměstnance i zákazníka, to je pro mě výzva,“ říká Radek Hovorka, jednatel společnosti PENNY Market s.r.o.

Radek Hovorka má více jak 17 let zkušeností z oblasti financí. Před příchodem do  PENNY působil na Letišti Praha jako člen představenstva a finanční ředitel. Na této pozici zodpovídal za oblasti financí, controllingu, IT, centrálního nákupu a logistiky.

Předtím zastával pozici jednatele a finančního ředitele ve společnosti IBM pro Česko, Slovensko a Maďarsko. Své zkušenosti přináší i z poradenské společnosti PWC a dalších soukromých společností. Studoval na VŠE Praha a je držitelem diplomu ACCA v oblasti mezinárodního finančního reportingu.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 2. října 2020