Forum Nová Karolina přináší jako první v regionu nové unikátní značky

Ostravské obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina je znovu kompletně otevřeno včetně restaurací, bister nebo kaváren. Návštěvníkům se představily také nové značkové obchody Mango nebo Nespresso. Centrum zajistilo pro více než tisíc zaměstnanců roušky a dezinfekce, a nastavilo nejvyšší možnou úroveň bezpečnostních či hygienických opatření pro své zákazníky.

Všechny obchodní jednotky a provozovny stravovacích služeb v obchodním a zábavním centru Forum Nová Karolina jsou otevřeny. „Každý z více než tisícovky našich zaměstnanců, obslužného personálu a zaměstnanců obchodních jednotek již dostal roušku a kvalitní dezinfekci od české značky Manufaktura. Roušky tak mají prodavači, prodavačky, zaměstnanci ostrahy, úklidu a údržby, aby byla zajištěna bezpečnost jak našich návštěvníků, tak právě lidí v první linii,“ uvedl Martin Kubík, jednatel společnosti Active Retail Asset Management, která obchodní centrum Forum Nová Karolina spravuje.

Návštěvníci se již v prostorech obchodního centra podívaly také do nových obchodů. „Jako jedinému obchodnímu a nákupnímu centru na severní Moravě se nám podařilo pro návštěvníky zajistit prodejnu populárního španělského oděvního řetězce Mango,“ sdělil Tomáš Lučan, marketingový ředitel obchodního centra Forum Nová Karolina. Ostravské centrum nabídlo také další nové obchody, jako jsou Geox, Nespresso, The Original Barber nebo Deichmann.

Forum Nová Karolina využívá pro udržení co nejvyšší úrovně hygieny a čistoty svých prostor zvýšenou frekvenci úklidu, dávkovače s dezinfekčním gelem na rušných místech nebo nasazení širokospektrální polymerové molekulové dezinfekci, kterou jako jediné obchodní centrum v česku využívá již od roku 2016. „I nadále prosíme návštěvníky, aby dodržovali preventivní hygienická opatření. Rouškou či šátkem měli zakrytá ústa a nos, dodržovali rozestupy minimálně dva metry od ostatních návštěvníků, využívali naše dávkovače s dezinfekcí a také přednostně využívali bezkontaktní platby,“ doplnil Tomáš Lučan.

Již od začátku vyhlášení nouzového stavu Forum Nová Karolina spolupracovalo a významně podpořilo výrobu roušek v architektonickém ateliéru a prodejně Vestibul Interier Ostrava, který zaměstnává lidi se zdravotním handicapem, a ze kterého se ze dne na den stala provizorní šicí dílna. Obchodní centrum Forum Nová Karolina zakoupilo od ateliéru tisíce roušek, které pak putovaly na porodní oddělení a urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava, na centrální příjem Vítkovické nemocnice nebo na Krajské vojenské velitelství. „Díky našemu finančnímu příspěvku pak mohli dobrovolníci z ateliéru ušít další roušky, které dostaly potřebné instituce a organizace nejen na Ostravsku,“ oznámil Tomáš Lučan. Zásluhou přispěvatelů a veřejné sbírky se nakonec podařilo vyrobit přes 20 000 roušek.

Obchodní centrum darovalo několik set roušek a dezinfekcí také mezinárodní humanitární organizaci ADRA. Ochranné prostředky využila asi stovka jejich dobrovolníků, kteří pomáhají seniorům. Všichni dobrovolníci navíc dostali dárkovou kartu, kterou můžou utratit kdekoliv v obchodním centru.

„Jsem rád, že v nelehké době naše obchodním centrum našlo prostředky, které pomohly jednotlivcům, organizacím či dobrovolníkům, kteří v „krizové“ době pomáhají lidem ve svém okolí. Za to bych chtěl všem vzdát hold a velmi jim poděkovat,“ doplnil na závěr Martin Kubík.

 

Zdroj: DIGI Mall, s.r.o.

Praha, 3. června 2020