Globus zvyšuje mzdy od 1. července, vyšší budou i zaměstnanecké benefity

Globus zvýší všem svým zaměstnancům v hypermarketech od 1. července 2017* plat v průměru o 1 000 korun měsíčně. Zvýšení se dotkne i zaměstnaneckých benefitů, jako je například 13. plat či stravenky. Globus tak letos navýší investice do platů a benefitů svých zaměstnanců v hypermarketech o 184 milionů korun, přičemž předchozí rok došlo k navýšení platů o 130 milionů korun.

Globus přidává všem svým zaměstnancům bez ohledu na profesi od 1. července letošního roku. Zvýšení se týká jak pokladních, tak například i pekařů, cukrářů či řezníků, kteří v Globusu pracují a pečují o spokojenost zákazníků ve všech jeho patnácti hypermarketech. V samotných hypermarketech zaměstnává Globus na 4 900 lidí a těchto se právě avizované zvýšení platů týká.

Investice do letošních mezd a benefitů se tak navýší o 184 milionů korun. Současně Globus k platům nabízí na dvacet různých benefitů, jako jsou 13. platy, dny dovolené navíc, příplatky za směny o svátcích nad rámec definice zákoníku práce, stravenky, slevy na různá kulturní vyžití, letenky, ale i různá profesní školení. Například na samotné stravenky poputuje letos částka vyšší o 18 milionů korun.

„Naši kolegové jsou pro nás nesmírně důležití, proto chceme, aby byli spokojení. S tím jsme vstupovali i na jednání s odborovými zástupci. Průměrně si každý přilepší jak finančně, tak formou navýšených benefitů,“ říká jednatel hypermarketů Globus Jörg Bauer. Naráží tak na skutečnost, že
15. června 2017 proběhla schůzka ohledně zvýšení platů s odbory hypermarketu.

„Od vzniku naší základní organizace došlo k obrovskému posunu v jednání mezi námi a naším zaměstnavatelem. Díky dobrým vztahům se nám 15. června podařilo dojednat navýšení mezd, které se projeví ve mzdách zaměstnanců od 1. července. Velice si vážíme přístupu, který jsme si se současným vedením nastavili a pevně věříme v další plodnou spolupráci,“ potvrdil Michal Ribka, předseda odborové organizace Globus v Opavě. S ním souhlasí i Renáta Burianová, předsedkyně Odborového svazu pracovníků obchodu (OSPO), která byla jednání odborářů a vedení hypermarketů Globus přítomna. „Jsem ráda, že došlo k vzájemné shodě mezi vedením společnosti a zástupci odborových organizací a od 1. července dojde k navýšení mezd u provozních zaměstnanců o tisíc korun,“ uzavřela Burianová.

*Pozn.: HM Globus má fiskální rok od 1. 7. od 30. 6.

 

Zdroj: Globus

Praha, 29. června 2017