Iceland otevřel v Praze další prodejnu

Prodejna britských potravin Iceland, která ve světě působí od roku 1970, otevřela 21. září další prodejnu v Praze Hloubětíně. Jde o již šestou prodejnu v ČR.

img_4728Specialista na mražené a chlazené potraviny nabízí také čerstvé pečivo a zeleninu, lokální a farmářské produkty, trvanlivé zboží či tradiční britské speciality. Iceland jako jeden z prvních supermarketů na světě vsadil na zdravé suroviny.

Iceland je v Británii se svými 850 prodejnami absolutní jedničkou na trhu mražených potravin a úspěšně otevřel už šestou prodejnu v Česku. Nachází se v Praze v Hloubětíně na rohu ulic Slévačská a Poděbradská. Zákazníci si na prodejní ploše 470 m2 mohou vybrat z 2 500 druhů artiklů, od potravin po drogerii.

Iceland se zaměřuje na mražené potraviny, které se vyznačují vysokou kvalitou. Jako jeden z prvních supermarketů na světě odstranil z výrobků produkovaných pod vlastní značkou umělá barviva, ochucovadla a konzervanty a při jejich výrobě zakázal používat mechanicky separované maso a modifikované suroviny. Zboží zároveň nabízí za dostupnou cenu. Mezi mraženým zbožím lze najít ryby, ovoce a zeleninu, které byly zmrazeny „šokově“, tedy ihned po výlovu nebo sklizni, na -40°C. Jde o kvalitní, hloubkové mražení, potraviny jsou díky tomu čerstvé, uchovají si všechny vitamíny a živiny, zároveň se mražením redukuje množství škodlivých mikrobů.

Kromě toho Iceland nabízí i zmrazená hotová jídla, např. domácí italskou pizzu, masové výrobky či burgery, vegetariánská jídla, dorty, zákusky a široký výběr zmrzliny. Dvě třetiny z mražených výrobků jsou importovány z Británie. V nemraženém sortimentu zastává britské zboží přibližně třetinu. Kromě typických britských specialit, jako jsou třeba cidery, cheddar, octové brambůrky, sušenky, slanina či pomazánka marmite,

Iceland nabízí produkty také českých dodavatelů a farmářů. Jde např. o mražené české ovoce, čerstvé pečivo, ale také základní potraviny jako olej, mouka a cukr.

„Iceland si v Česku vede výborně. Snažíme se uspokojit rostoucí poptávku Čechů po kvalitních potravinách, proto otevíráme už šestou prodejnu u nás a během pár měsíců se chystáme na otevření další,“ uvádí generální ředitel Iceland Czech Martin Šatný.

 

Zdroj: Iceland

Praha, 4. října 2016