Inovace značky Cif odstraní 1,5 milionu plastových lahví z britských supermarketů

V červenci společnost Unilever uvedla ve Velké Británii na trh revoluční novinku Cif ecorefill, domácí technologii, která spotřebitelům umožňuje naplnit a opakovaně využívat spreje Cif. Novinku si budete moci v České republice zakoupit již brzy, konkrétně pro variantu Cif Power & Shine 750 ml. Značka Cif tak chce umožnit svým spotřebitelům používat spreje Cif Power & Shine stále dokola.

Tato novinka byla nedávno uvedena ve Velké Británii, kde roste poptávka po méně plastových, znovunaplnitelných a opakovaně použitelných řešeních. Pozoruhodné je tvrzení 62 % Britů, že opakované použití je pro ně ještě důležitější než recyklace. Největší překážku koupě doplňovatelných výrobků představuje nedostatečná informovanost nebo jednoduše jejich nedostatek na regálech obchodů. S ohledem na tato fakta se Cif snažil vytvořit výkonné řešení bez produkce dalšího odpadu. Stal se první značkou v oblasti úklidových prostředků, jež přišla s tímto průkopnickým designem doplňování.

Cif ecorefill se jednoduše připevní k současným lahvím Cif Power & Shine. Díky své inovativní technologii – 10x koncentrované receptuře – uvolňuje superkoncentrovaný produkt do lahve, kterou poté doplníme vodou. Na výrobu Cif ecorefill se spotřebuje o 75 % méně plastu, přičemž však dále poskytuje stejně vynikající čisticí schopnosti, pro které je Cif známý a oblíbený.

Po odstranění plastových rukávů jsou ecorefilly 100% recyklovatelné. Do konce roku 2020 značka navíc usiluje o to, aby všechny ecorefilly a spreje Cif byly vyrobeny ze 100% recyklovaných plastů. Zmenšení má i další, praktické benefity – ecorefilly jsou lehké a šetří úložný prostor. Možnost zředit produkt doma znamená, že se přepravuje o 97 % méně vody, snižují se požadavky na transport produktů a produkuje se méně emisí skleníkových plynů.

Gemma Cleland, viceprezidentka kategorie Home Care společnosti Unilever ve Velké Británii a Irsku, uvedla: „Uvedení produktů Cif ecorefilly významně mění pravidla hry, pokud jde o snižování množství plastového odpadu v produktech, které používáme k čištění našich domovů. Náš výzkum ukazuje, že dvě třetiny z nás se cítí provinile, když vyhodí plast. Zákazníci hledají snadná řešení, která mohou mít pozitivní dopad na svět kolem nás. Myslíme si, že není lepší místo, kde začít, než u nás doma. Znovudoplňováním lahve Cif  a tedy jejím opětovným použitím mohou spotřebitelé snížit spotřebu plastů na jedno použití.“

Doporučená cena Cif ecorefill bude 64,90 Kč v České republice a 2,69 € na Slovensku.

 

Zdroj: Unilever

Praha, 11. srpna 2019