Irský módní řetězec Primark otevře první obchod v České republice

Zákazníci v České republice se mohou začít těšit na otevření první prodejny známého obchodního řetězce Primark, ke kterému dojde v druhé polovině tohoto měsíce.

Nová pobočka, nacházející se v dobře situované lokalitě na pražském Václavském náměstí nabídne na třech podlažích o rozloze 4600 m2 nejnovější módní trendy, kosmetické produkty a doplňky do domácnosti. Otevřením Primarku v Praze vznikne více než 300 pracovních míst pro místní ekonomiku. Společnost Primark vstupuje na čtrnáctý trh, čímž rozšíří své působení v rámci celé Evropy a USA. Pražský Primark otevře své dveře zákazníkům poprvé ve čtvrtek 17. června v 9 hodin.

První obchod značky Primark v České republice představuje pro řetězec další významný milník v expanzi do střední a východní Evropy. Nová pražská prodejna se otevře jako v pořadí 396. a připojí se tak k dalším pobočkám v tomto významném regionu, mezi které patří prodejna ve slovinské Lublani a dvě polské pobočky, ve Varšavě a nově otevřená v Poznani. Společnost Primark také podepsala nájemní smlouvu na otevření svého prvního obchodu na Slovensku.

Nová prodejna přinese zákazníkům možnost nakupovat nejnovější trendy z kolekce jaro/léto s paletou přírodních a zemitých tónů a populárním háčkovaným vzorem. Dostupné budou také nové speciální edice pro fanoušky filmu Lilo & Stitch nebo basketbalové NBA. V nabídce nebude chybět ani rozrůstající se řada udržitelné módy pod značkou Primark Cares, která zahrnuje širokou nabídku produktů vyrobených z udržitelných, recyklovaných a organických materiálů. Tato řada odráží myšlenku společnosti Primark, že udržitelná móda by měla být dostupná pro všechny.

Maciej Podwojski, oblastní manažer pro Polsko, Slovinsko a Českou republiku uvedl: „Jsme potěšeni, že můžeme zákazníkům v Praze nabídnout proslulou módu a ceny Primarku, a nemohli bychom si pro náš první obchod v České republice přát lepší lokalitu než na ikonickém Václavském náměstí. Pro společnost se jedná o důležitý nový trh, jelikož pokračujeme v expanzi po střední a východní Evropě. Těšíme se až otevřeme dveře naší nové prodejny, protože víme, že si zákazníci zamilují naše nové módní trendy z kolekce jaro / léto, stejně jako dostupné produkty pro každodenní nošení.“

Eric Paul, vedoucí prodejny Primark Praha uvedl: „Naše nová prodejna v srdci Prahy nabídne českým zákazníkům jedinečný zážitek z nakupování. Pracovali jsme opravdu tvrdě, abychom se ujistili, že je obchod připraven a vybaven nejnovější módou, trendy a produkty pro každodenní potřeby. Náš tým se nemůže dočkat, až 17. června přivítá zákazníky v Primarku v Praze.“

Zajištění bezpečnosti zaměstnanců a zákazníků zůstává pro společnost Primark ve všech jejích prodejnách hlavní prioritou a bude největší prioritou také pro otevření nové prodejny v Praze. Společnost Primark investovala značné prostředky do zajištění bezpečnosti prodejny a zavedení úplného bezpečnostního protokolu (viz podrobnosti níže), aby zákazníci mohli nakupovat bez obav.

 

Zdroj: GraylingCZ

Praha, 6. června 2021