Jak se zorientovat v džungli internetového marketingu

Efektivním řešením, která firmě vydělají peníze pomocí internetu, se bude věnovat další díl série Primetime for … Internet Jungle. Konference, jež je integrální součástí portfolia společnosti Blue Events, představí marketingovým ředitelům a manažerům novinky internetové džungle. Srozumitelně a s důrazem na přínos jednotlivých nástrojů pro marketingovou strategii.

16 prezentací aneb strategie, sociální sítě, výkonnostní reklama i obsah pro marketingové decision makery

6R5C9702První programový blok otevře Petr Viktora, Partner v Deloitte Digital, který z pohledu zkušeného konzultanta v oblasti managementu představí, jak proměnit online v zisk.

S poznatky a zkušenostmi z integrace digitálních inovací do ekosystému firmy účastníky seznámí Martin Brixí, manažer digitálního marketingu ve firmě Tchibo.

Té se dlouhodobě ve své marketingové komunikaci daří kombinovat kreativitu s call to action a angažovat zákazníky. Jan Podzimek, CEO v přední digitální agentuře Pria ukáže, jak relevantně pojmout digital first v brandových kampaních.

Jak na branding v onlinu představí Roman Zámečník, šéf kreativity v  agentuře Digital Brain, která se v prestižním reklamním festivalu v Cannes probojovala mezi světovou špičku.

Část věnovaná sociálním sítím se zaměří na proměnu lajků a followerů v zákazníky a prodeje. Petr Jelínek, ředitel pražské pobočky Business Factory, ukáže, jak největší sociální sít světa – Facebook – využít pro podporu byzynsových cílů. Na podporu prodeje na Facebooku se podrobněji zaměří Vladimír Rejlek, Digital Director v agentuře Wunderman. V případové studii společnost Fischer Group ukáže, jak firma používá Facebook nejen pro podporu brandu a zlepšení zákaznické zkušenosti, ale také jako médium, které nepřímo, nebo přímo generuje objednávky zájezdů. Tandem Jakub Vostatek (Vodafone) a Michal Míka (McCANN Prague) stojí za kampaní, kterou telefonní operátor úspěšně cílí na mladou generaci. Na Internet Jungle představí její ingredience.

Výkonnostní reklamě bude zasvěcena třetí programová část. Novinky a aktuální trendy v internetové reklamě a plánování pokryjí ve dvou prezentacích experti: František Štrupl a Jiří Vítek. František Štrupl z pozice Retail Industry Manager v Google nabídne pohled poskytovatele jedné z největších „reklamních sítí“. Jiří Vítek, CEO, Mindshare zastoupí stanovisko přední mediální agentury, která má s komunikačním plánováním bohaté zkušenosti. Žhavé novinky v programatické reklamě představí Stanislav Mottl, manažer programatického obchodu s reklamním prostorem v R2B2cz. Na příkladu e-commercového prodejce volnočasového oblečení, ukáže Petr Bárta, jednatel, Skate-Praha.cz a Jiří Maier, Head of Client Services, VIVmail.cz, jak v praxi automatizovat e-mailové kampaně. V bloku nebude chybět ani afiiliate marketingu. Nástroj, který je v zahraniční zcela běžný, u nás teprve hledá své místo v komunikačně-obchodních mixech. O tom, jak díky affiliate zvýšit prodeje, přijde mluvit Michal Hanáček, CEO, Pilulka.cz

Závěrečný blok se ponese ve znamení dobrého obsahu a jeho řízenou distribucí různými kanály. Lukáš Burda, Head of Digital v České spořitelně v prezentaci o digital storytellingu představí, jak přední banka, která obsluhuje na 5 milionu klientů, vypráví příběhy v online světě. Praktické zkušenosti s přeměnou zákazníků na brand ambasadory sdělí Vít Novák, Operations Manager CR&SK v trnd. Má smysl do kampaně zapojit influencery? Na tuto otázku odpoví Tomáš Votruba, spoluzakladatel firmy Hashtag5, která se specializuje na propojování značek s těmi, kterým v internetové džungli naslouchají tisíce potenciálních zákazníků.

 

Podrobnější informace: Aneta Zímová, Blue Events
aneta.zimova@blueevents.eu

Kontakt pro média: Lukáš Koutník, Blue Events
lukas.koutnik@blueevents.eu

Zdroj: Blue Events

Praha, 11. května 2016