Kaufland školám daroval 300 tisíc antigenních testů

Společnost Kaufland se rozhodla podpořit bezpečný návrat dětí do škol. Žákům a studentům daruje 300 tisíc kusů antigenních testů FlowFlex s detekcí viru z přední části nosu.

„V současné chvíli je testů v rámci vzdělávacích institucí nedostatek, proto jsme se rozhodli nabídnout školám pomoc,“ uvedl generální ředitel Kauflandu Stefan Hoppe, který testy 10. května v modletickém skladu osobně předal ministrovi školství Robertu Plagovi. „Velmi společnosti Kaufland za tento dar, který je výrazným příspěvkem k bezpečnému prostředí našich žáků a studentů v českých školách, děkuji,“ řekl ministr školství Robert Plaga.

Do škol Kaufland daruje rodinná balení antigenních testů FlowFlex po 25 kusech. Celkem jde o 12 tisíc balení testů na principu výtěru z přední části nosu. V hodnocení odborných laboratoří vyšly jako nejspolehlivější na českém trhu. „Byli jsme prvním řetězcem, který zákazníkům umožnil si antigenní samotesty koupit. Nyní chceme pomoct školám a hlavně školákům, pro jejichž rozvoj je prezenční výuka neocenitelná,“ prohlásil Stefan Hoppe.

„Těchto 300 tisíc testů bude prakticky okamžitě uvolněno školám a jedná se o významné posílení dosavadní kapacity, kterou ve školách na antigenní testování máme. Tyto testy spolu s dalšími opatřeními pomáhají udržet v českých školách bezpečné prostředí, což je od samého počátku jednou z podmínek ministerstva školství pro návrat žáků a studentů do škol,“ řekl ministr školství Robert Plaga s tím, že školám již bylo uvolněno přes 7,5 milionu testů, které centrálně nakoupila vláda.

Kaufland zavedl antigenní testy do prodeje už 8. března, zákazníci o ně po celou dobu jeví velký zájem. Vybírat mohou z několika druhů testů s detekcí z přední části nosu i ze slin.

 

Zdroj: Kaufland Česká republika v.o.s.

Praha, 14. května 2021