Kühne + Nagel je plně připraven na revoluční novinku v námořní nákladní přepravě

Kühne + Nagel, světový lídr v námořní přepravě zboží, se důkladně připravil na implementaci nového nařízení VGM mezinárodní konvence SOLAS o povinné deklaraci ověřené hmotnosti kontejnerů. Tímto údajem musí být po pátku 1. 7. 2016 opatřen každý kontejner s exportovaným zbožím, jinak hrozí nenalodění zásilky v přístavu.

Kühne + Nagel zprovoznil speciální webové stránky, kde se zákazníci dozvědí všechny potřebné detaily k agendě SOLAS VGM včetně obou způsobů verifikace hmotnosti a předávání dat. Zákazníci totiž mohou předávat ověřenou hmotnost svých exportních zásilek a kontejnerů jednak manuálně vyplněním speciálního formuláře nebo online pohodlně a rychleji přes KN VGM portál Kühne + Nagel.

„Naším cílem je, aby byl každý zákazník Kühne + Nagel nejen dobře a spolehlivě informován o podmínkách nového nařízení VGM, ale hlavně si přejeme, aby celý proces deklarace proběhl plynule, rychle a bez administrativních potíží“, uvedl Zdenek Tamchyna, vedoucí námořních přeprav Kühne + Nagel, a dodal: „V těchto dnech jsme již naostro a úspěšně najeli na tento nový režim v námořních exportech a našim zákazníkům co nejvíce pomáháme s plynulým naloděním jejich zboží.“

CO JE SOLAS?

SOLAS je zkratka pro Mezinárodní konvenci o bezpečnosti lidského života na moři. Existuje už od roku 1914. První verze byla přijatá v souvislosti se ztroskotáním Titaniku roku 1912. Od té doby bylo vydáno více verzí a od roku 1948 je SOLAS doplňován a spravován Mezinárodní námořní organizací (IMO).

PROČ VGM?

Požadavek je nevyhnutelný pro to, aby odesílatelé poskytovali rejdařům přesnou
a spolehlivou celkovou hmotnost svého nákladu z bezpečnostních důvodů. Nepřesné údaje o hmotnosti měly za následek množství nehod, ublížení na zdraví
a škod na majetku.

 

Zdroj: Kühne + Nagel

Praha, 4. července 2016