Lenka Dušková se stává členkou představenstva a finanční ředitelkou společnosti Albert

Na pozici finanční ředitelky (CFO) je jmenována s platností od 1. února Lenka Dušková. Současně se stane členkou nejvyššího vedení společnosti Albert. Předtím zastávala pozici ředitelky obchodního kontrolingu ve finančním oddělení. Na pozici střídá Luciana Vilau, který se stává novým viceprezidentem pro strategii regionu střední a východní Evropy.

Lenka Dušková si vybudovala úctyhodnou kariéru jak ve společnosti Ahold Delhaize, tak mimo ni. Před svým nástupem do společnosti Delhaize ve Spojených státech amerických působila na řadě finančních pozic. Profesní zkušenosti získávala také na maloobchodním trhu v Bulharsku. V roce 2015 se vrátila do České republiky a připojila se k finančnímu týmu v Albertu.

Na Albertu oceňuje jeho důraz na společenskou odpovědnost a je také členkou dozorčí rady Nadačního fondu Albert. „Jsem ráda, že se této oblasti aktivně věnujeme. Kromě důrazu na snižování potravinových přebytků řešíme recyklaci obalů, testujeme prodej vybraného sortimentu do vlastních obalů, velkým tématem je také rychlé snižování uhlíkové stopy. K těmto oblastem mohu přispívat ze své nové pozice, ale také jako členka dozorčí rady našeho fondu,“ popisuje Lenka Dušková.

V soukromém životě ráda cestuje a poznává nové kultury, způsob jejich života, s čímž souvisí poznávání lokální kuchyně. Baví ji nově vznikající koncept foodiness.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 7. února 2022