Milionové investice do nového konceptu

V roce 2021 investovala společnost JYSK Česká republika téměř 48 milionů korun do stavebních projektů a oslavila otevření 100. prodejny JYSK v České republice.

V uplynulém roce se společnosti JYSK Česká republika podařilo dosáhnout významného milníku v podobě otevření jubilejní 100. prodejny JYSK. Pro JYSK to ale stále není cílová rovinka a nadále pokračuje jak v expanzi, tak v ambiciózním plánu přestaveb už existujících prodejen.

Skandinávský koncept

Do konce roku 2024 budou všechny prodejny JYSK přestavěné do nové atraktivní podoby podle nejnovějšího konceptu. Nový koncept, tzv. Store Concept 3.0, klade důraz na inspirativnější využití prostoru a organizaci sortimentu tak, aby mohl vyniknout skandinávský design podpořený výběrem barev, materiálů a vzorů.

„Pro následující 3 roky jsme si stanovili cíl přestavět všechny prodejny podle nového konceptu. Už teď máme radost z odezvy zákazníků, kteří oceňují vše, co nový koncept přináší – bodové osvětlení, světlou podlahu s dekorem dřeva, velké množství inspirativních výstavek i kompletně nový vzhled zařízení prodejen. Naším cílem je přiblížit zákazníkům skandinávský vzhled našeho sortimentu v seversky laděných prodejnách,“ říká Jan Kudweis, manažer konceptu pro JYSK Česká republika a Slovensko.

10 stavebních projektů

Během roku 2021 se uskutečnilo celkem 10 stavebních projektů. Otevřeli jsme čtyři nové prodejny JYSK v Mohelnici, Kutné Hoře, Olomouci a Jičíně. Šest dalších prodejen bylo přestavěno podle nového konceptu. Po rozsáhlé rekonstrukci se tak mohlo oslavit znovuotevření prodejen v Ústí nad Orlicí, Třinci, Jihlavě, Teplicích, Břeclavi a Mladé Boleslavi. Celkem tak JYSK Česká republika do stavebních projektů v roce 2021 investoval téměř 48 milionů korun.

První vlajka pro novou prodejnu za rok 2021 přibyla na JYSKové mapě začátkem jara. Prodejna JYSK Mohelnice se slavnostně otevřela 4. března a v den otevření ji navštívilo téměř 400 zákazníků.

100 prodejen v České republice

Další tři slavnostní otevření se konala až v posledním čtvrtletí. Koncem září se otevřela 100. prodejna JYSK v České republice. Jubilejní prodejna se nachází v Kutné Hoře a je součástí také nově otevřeného retailového parku. Slavnostního ceremoniálu přestřihnutí pásky se spolu s generálním ředitelem JYSKu Česká republika a Slovensko zúčastnil i starosta města, který společnost JYSK jménem města přivítal a prodejně popřál mnoho spokojených zákazníků.

Otevření obchodů v Olomouci a v Jičíně se oproti původnímu plánu opozdilo. Hlavním důvodem byl nedostatek materiálu, který se při výstavbě projevil v podobě chybějícího inventáře pro nové prodejny. Při současném plánu expanze a přestaveb probíhá práce i na několika stavebních projektech současně. Globální výpadek stavebního materiálu se proto krátkodobě projevil i na projektech společnosti. Způsobil však jen několikatýdenní opoždění.

V Olomouci se otevřela už druhá prodejna, tamější zákazníci JYSK znají již od roku 2006. Od 2. listopadu mohou navštěvovat i druhou prodejnu, která je součástí obchodního centra Bělidla.

Jako poslední a zákazníky dlouho očekávaná se koncem listopadu otevřela prodejna v Jičíně. Oficiálně jsme její otevření spolu s téměř 900 zákazníky oslavili až 9. prosince.

V JYSKu věříme v potenciál kamenných prodejen, a proto investujeme do jejich přestaveb a rozšiřujeme jejich síť, abychom byli zákazníkům ještě blíže. Nový atraktivní koncept ale láká nejen zákazníky. Novou podobu prodejen oceňují i zaměstnanci JYSKu.

V uplynulém roce se několik stavebních projektů uskutečnilo v regionu, který vede oblastní manažerka Petra Zedníková:

„Zaměstnanci reagují na koncept 3.0 s nadšením. Vizuálně je prodejna mnohem atraktivnější než předcházející koncept. Zaměstnanci ze starších prodejen se mě ptají, kdy se bude rekonstruovat u nich, a těší se na novou prodejnu. Je to pro ně úplně nové a mnohem atraktivnější pracovní prostředí.

Zákazníci se nechávají inspirovat novými výstavkami. Mnohokrát se už stalo, že si zákazníci fotili naše modelové pokoje a potom podle nich nakupovali. Výstavky se jim líbí natolik, že chtějí mít pokoje stejné i doma.“

 

Zdroj: JYSK ČESKÁ REPUBLIKA a SLOVENSKO

Praha, 7. února 2022