Linde MH otevřelo v ČR nové distribuční centrum náhradních dílů

Společnost Linde Material Handling (Linde MH), evropský dodavatel manipulační techniky a skladových řešení, oficiálně zahájila provoz nového distribučního centra v Brně.

Příloha bez názvu_ 00208První zásilky náhradních dílů symbolicky zabalili a odborně zapečetili Christophe Lautray, Member of the Board and Chief Sales Officer, a Christoph Hotopp, Head of Sales & Service Operations, společně s regionálními manažery ze zemí, do kterých byly zásilky určeny, tj. z Polska, Rakouska, Maďarska, Slovenska a České republiky.

 „Pokračujeme v rozšiřování celosvětového dosahu naší společnosti, abychom se ještě více přiblížili zákazníkům a zajistili jim větší využitelnost průmyslových vozíků,“ vysvětlil Christophe Lautray při příležitosti slavnostního otevření regionálního distribučního centra. Součástí této strategie je rovněž otevření zákaznického centra v čínském Sia-menu počátkem roku 2015. Vytvoření brněnského regionálního distribučního centra určeného pro rychle rostoucí středoevropské a východoevropské státy je jen dalším logickým krokem.

„Rychlost dodávek náhradních dílů je pro naše zákazníky klíčová. V tomto ohledu jsme tedy novým distribučním centrem položili nezbytné základy pro další zvyšování dostupnosti náhradních dílů,“ doplnil Christoph Hotopp. Například doba ukončení příjmu objednávek se posunula do pozdního odpoledne, přičemž zboží, které je určené k přímé dodávce spotřebiteli druhého dne ráno, i náhradní díly k nakládce do zavazadlového prostoru servisních vozidel jednoho z pěti set techniků v regionu lze objednávat v závislosti na místě určení až do 16:45 hod. „Zákazníci společnosti Linde MH se proto mohou spolehnout na delší provozuschopnost svého vybavení,“ zdůraznil Christoph Hotopp.

Linde MH chce mít v brněnském distribučním centru na skladě 95 % z celkového počtu téměř 20 000 položek. Zboží, které není přímo k dispozici v Brně, bude dopraveno do 24 hodin z centrálního skladu náhradních dílů společnosti v německém Kahl am Main a dodáno na místo konečného určení bude během dalších 24 hodin. „Do dvou let budeme prostřednictvím regionálního distribučního centra v Brně zásobovat ještě větší počet zemí ve východní a jihovýchodní Evropě a dále zvyšovat dostupnost náhradních dílů,“ prohlásil Christoph Hotopp s výhledem na další rozvoj tohoto centra.

 

Zdroj: Linde Material Handling Česká republika s.r.o.

Praha, 13. července 2016