makro zvedá mzdy a zavádí práci z domova

Společnost makro Cash & Carry Česká republika zvyšuje u provozních zaměstnanců mzdy v průměru o 3,2 %. Přilepší si zaměstnanci v ochodech i v distribuci. Pracovníci centrály mají nově možnost pracovat z domova.

Síť velkoobchodů makro Cash & Carry ČR zvyšuje mzdy zaměstnancům v provozu na prodejnách a v distribučním centru. Od 1. července 2021 si tak mzdově přilepšili v průměru o 3,2 %. K navýšení mezd společnost přistoupila navzdory nepříznivým dopadům pandemie, kdy se musela vyrovnat s poklesem prodejů a profitu.

Jsme nesmírně rádi, že navzdory složitým podmínkám, které nejen v našem sektoru letos panovaly, můžeme ocenit kvality našich zaměstnanců, a dát najevo, že si vážíme jejich práce,“ řekl Radek Šrom, personální ředitel makro, které zaměstnává v provozu téměř 2 000 zaměstnanců.

Významné změny se dočkali také pracovníci centrály. Ti mohou nově využít možnosti pracovat z domova. Síť makro Cash & Carry ČR tímto krokem následuje aktuální trend vzrůstající obliby práce z domova, jenž původně odstartovala pandemie covidu. „Práce z domova byla pro řadu zaměstnavatelů jediná možnost, jak fungovat v krizové době. Ukázalo se ale, že tento nástroj má mnoho výhod a zaměstnanci jej vítají i když se situace kolem covidu zklidnila. A tak jsme se rozhodli pro ně tuto možnost ponechat,“ doplňuje Radek Šrom.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 30. července 2021