Malé skleničky HiPP, velký přínos pro klima

Každý z nás udělá denně stovky rozhodnutí, aktivit, nákupů. A řada z nich může být ještě zelenější. Od drobných změn, malých „zelených“ krůčků až k velkým krokům. Místo autem jít pěšky nebo využít MHD, na dovolenou vyrazit vlakem, třídit odpad, znovu používat obalový materiál, kupovat bio potraviny, pěstovat vlastní bylinky, přidat do zahrady krmítka a pítka pro ptáky…

Také značka HiPP se dlouhodobě zapojuje do ochrany planety, protože chce, aby naše děti a vnoučata zdědily svět, ve kterém stojí za to žít. Jedním z velkých kroků je uvedení celosvětově prvních příkrmů ve skle, které jsou klimaticky pozitivní.

„Být klimaticky neutrální už nestačí. Uvedením našich klimaticky pozitivních skleniček HiPP v bio kvalitě postupujeme o velký krok vpřed a vracíme přírodě zpět víc, než si z ní bereme,“ říká Stefan Hipp, potomek zakladatelů značky, který vždy ručí za kvalitu svým jménem. „Jako rodinná firma vyrábějící dětskou výživu neseme zvláštní odpovědnost vůči budoucím generacím. Snažíme se proto ukazovat cestu.“ Cestu, na kterou se může vydat každý z nás každým malým krokem.

HiPP ročně vyrobí jen pro střední Evropu1 11,4 miliónů skleniček. Za každou skleničku vykompenzuje přibližně 350 gramů emisí oxidu uhličitého, které poškozují klima.

Při přepočtu na průměrnou roční produkci CO2 jednoho Čecha tak HiPP vykompenzuje emise 2760 obyvatel, což pro lepší představu odpovídá kompenzaci emisí CO2 všech obyvatel Nebušic. 2

Společnost sídlící v německém Pfaffenhofenu se chce stát klimaticky pozitivní do roku 2025. V udržitelnosti se angažuje již řadu let.

Společnost HiPP spočítala všechny emise relevantní pro klima spojené s výrobou klimaticky pozitivních skleniček, z polí až po sklady obchodníků, a výsledky si nechala potvrdit nezávislým certifikačním orgánem TÜV Nord AG. Kde je to možné, emise snižují, a ty, kterým nelze zabránit, se kompenzují prostřednictvím projektů zaměřených na ochranu klimatu. Jeden z nich se soustřeďuje na dlouhodobé vázání uhlíku v zemědělské půdě díky tvorbě humusu.

„Každá hrst půdy je malý zázrak pro naše podnebí. Milióny a milióny mikroorganizmů, které žijí ve zdravé půdě, přeměňují zbytky rostlin na cenný humus, jenž váže uhlík. Tohoto principu využíváme v našich globálních projektech na ochranu klimatu,“ uvádí pan Stefan Hipp. Bio farmaření je pro naše klima to nejlepší.

Klimaticky pozitivní příkrmy ve skle v bio kvalitě, HiPP, od 39,90 Kč.

1 Německo, Rakousko, Švýcarsko, ČR a SR
2 Roční emise ČR z roku 2018 přepočteny na obyvatele: 14,2 tuny CO2ekv. (průměr EU je 10,2 tun CO2), zdroj: Ministerstvo Životního prostředí (nedatováno). [online; cit. 2021-03-14]. dostupné: SHRNUTÍ POLITIKY OCHRANY KLIMATU ČESKÉ REPUBLIKY

 

Zdroj: HiPP

Praha, 14. dubna 2022