Martin Kuruc se stal novým Představitelem Tesco pro Českou republiku

Novým Představitelem (Country Lead) Tesco pro Českou republiku se stal Martin Kuruc (43). Rozšíří tak svoji působnost Představitele Tesca pro Slovensko, kterou zastává již od dubna 2015.

Martin KurucI nadále bude sídlit ve slovenské centrále v Bratislavě, odkud bude podporovat obě země. Ve funkci vystřídá Martina Beháně, který byl jmenován Představitelem Tesca pro Polsko.

V minulosti prošel Martin Kuruc různými rolemi, jak v České republice, tak na Slovensku. Pro Tesco začal pracovat na Slovensku v Bratislavě v roce 2000 jako obchodní manažer a postupně zastával řadu rolí v obchodech a odděleních podpory provozu. Důležitou roli hrál také v rámci podpory integrace Carrefouru do českého byznysu. Později převzal pozici formátového ředitele pro malé formáty na Slovensku a oblastního ředitele pro hypermarkety, následně začal působit jako ředitel Supply Chain a distribuce na Slovensku. Poté zastával pozici provozního ředitele pro Českou republiku.

Martin Kuruc vystudoval zahraniční obchod na Ekonomické univerzitě v Bratislavě. Je ženatý a mezi jeho zájmy patří běh, lyžování a cestování.

V březnu 2015 spojilo Tesco dohromady čtyři trhy ve střední Evropě a vytvořilo jednu obchodní jednotku napříč Českou republikou, Maďarskem, Polskem a Slovenskem, s jednotným vedením.

Cílem této změny je, aby se podnikání v Evropě stalo konkurenceschopnější, zjednodušil se způsob, jakým společnost pracuje a umožnilo se rychleji reagovat na potřeby zákazníků. Jednotné vedení společnosti Tesco je rozmístěno do čtyř středoevropských zemí, ve kterých podniká a je podporováno lokálními týmy, kde jsou zastoupeni odborníci, kteří znají svůj trh a neustále pomáhají zlepšovat služby pro zákazníky.

 

Zdroj: Tesco

Praha, 16. února 2017