Möbelix otevírá nové prodejny v Praze a Pardubicích

Möbelix, rakouský prodejce nábytku, otevírá novou prodejnu v Praze. Pro veřejnost se otevře již 26. července. Nová pražská prodejna dočasně nahradí tu stávající, která bude z důvodu celkové rekonstrukce prozatím uzavřena. Bude se rovněž nacházet ve Vysočanech na ulici Kolbenova. Nové prostory zprostředkovala realitně poradenská společnost Cushman & Wakefield.

P3_D8_Moebelix skladProvizorní prodejna o výměře 1 812 m2 bude mít k dispozici i nové skladové prostory o celkové rozloze 3 853 m2, které budou zároveň sloužit jako výdejní místo pro zákazníky. Ti si od července mohou nově vyzvednout svůj nákup ve Zdibech, v hale společnosti P3, která prostory maloobchodnímu řetězci pronajala.

 „V případě, kdy společnost hledá sklady v takovém rozsahu a prodejnu na krátkodobý pronájem, je vždy náročnější najít to nejlepší řešení. To se však podařilo a věříme, že nové prostory přispějí k dalšímu růstu a rozvoji společnosti,“ říká Vít Zdráhal, konzultant ze společnosti Cushman & Wakefield.

„Při zajištění dočasné prodejny byl prvořadým hlediskem zákazník. Výběrem stejné lokality jsme tak zajistili, že ho dočasný přesun prodejny nijak neovlivní,“ dodává Ondřej Titz, konzultant pro nákupní parky ze společnosti Cushman & Wakefield.

Kromě Prahy se nové skladové prostory spolu s novou prodejnou otevřou také v Pardubicích.

„Původní prodejna ve Vysočanech dočasně ukončí svůj provoz k 31. červenci. Nově zrekonstruované prostory pak plánujeme otevřít v první polovině příštího roku. Zákazníkům nabídnou zcela nový koncept zážitku z nakupování, který odpovídá nejnovějším trendům na trhu. Do té doby jim budou k dispozici prostory ve stejné lokalitě,“ říká Marina Skoro, manažerka nákupních parků a logistiky pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti Möbelix.

Möbelix má v provozu více než 70 poboček v pěti zemích, a to v Rakousku, České Republice, Maďarsku, Slovensku a Chorvatsku. V Evropě patří mezi jeden z nejrychleji rostoucích nábytkářských řetězců. V současné době ve společnosti pracuje přes 280 zaměstnanců. V České republice má prodejny v Liberci, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích, Ostravě, Zlíně, Plzni, Olomouci, Brně, dvě v Praze a novou prodejnu v Pardubicích.

 

Zdroj: Cushman & Wakefield

Praha, 30. června 2017