Nový lídr na trhu EET pokladen

Český trh s EET pokladnami má nového lídra. Jen krátce po kapitálovém vstupu skupiny Solitea do holdingu Dotykačka se český dodavatel inteligentních pokladních systémů spojuje s konkurenční Markeetou. Dotykačka se tak stává s více než 24 000 platícími uživateli jedničkou na českém trhu a zároveň jedním z největších poskytovatelů pokladních systémů na platformě Android v Evropě.

Vstup skupiny Solitea do holdingu Dotykačka

Solitea do společnosti Dotykačka kapitálově vstoupila 24. července tohoto roku odkoupením podílů J&T Ventures a dalších dvou minoritních akcionářů. Společně s investiční skupinou Redwood Capital bude dále investovat do rozvoje společnosti.

Spojení Dotykačky a Smart software

Dotykačka Holding minulý týden získala 100% podíl ve společnosti Smart software s.r.o., který provozuje a dodává na český trh již od roku 1998 vyspělý pokladní systém SmartPOS a EET pokladnu Markeeta. Společně s EET pokladnou Profi Účtenka ze skupiny Solitea tak Dotykačka nyní obsluhuje jen v České republice více než 24 000 uživatelů. Řadí se tak mezi největší poskytovatele obdobných služeb v Evropě.

„Vizí holdingu Solitea je prostřednictvím svých produktů a řešení zjednodušovat podnikání firmám všech velikostí. Vstup do společností Dotykačka i Smart software je jen dalším krokem v naplňování této vize, strategickou investicí, která nás nejen posouvá na pozici lídra českého trhu EET pokladen, ale zejména nám otevírá trh pokladních systémů v dalších regionech a přináší nové příležitosti pro všechny členy skupiny. Co se týče působení na českém trhu, aktuálně nepočítáme se sjednocením Markeety a Dotykačky, na trhu se svojí funkčností skvěle doplňují. Pro nejmenší zákazníky budeme i nadále v Česku a na Slovensku dodávat bezplatnou EET pokladnu Profi Účtenka,“ doplňuje předseda představenstva holdingu Solitea Martin Cígler.

Dotykačku nyní vlastní Solitea a Redwood Capital

Po dokončení obou transakcí drží Solitea v Dotykačce majoritu 53 %, zbývající podíl 47 % ovládá investiční skupina Redwood Capital.

„Hlavními cíli Dotykačky zůstává i po vstupu nového investora a spojení s Markeetou expanze do zahraničí, aktuálně do Polska, Německa a na Slovensko, dále rozvoj pokladního produktu, rozšiřování služeb a upevňovaní tržní pozice v České republice,“ Upřesňuje Petr Menclík, CEO Dotykačky. „Naší vizí je dodávat spolehlivý, jednoduše použitelný a inteligentní pokladní systém jako obchodní nástroj pro živnostníky, malé a střední podnikatele. Změny ve způsobu práce, a především digitalizace různých činností živnostníků, malých a středních podniků se dá srovnat k revolucí, kterou způsobil příchod chytrých telefonů a my jsme nadšení, že jsme součástí těchto změn.

Využití obchodní příležitosti na Slovensku díky zavedení online fiskalizace

Dotykačka aktuálně působí v Česku, Polsku a Německu a díky spojení s Markeetou vstoupí také na slovenský trh pokladen.

„Posun zavedení online fiskalizace na Slovensku společně se spojením s Dotykačkou a Soliteou nám dává skvělou příležitost stát se významným hráčem na poli inteligentních pokladen,“ říká Bohuslav Paule, CEO společnosti Markeeta. „Solitea má na Slovensku silné zázemí, jméno, historii a zejména zkušené POS konzultanty. Zajímavé možnosti se nabízejí i u pokladních systémů pro střední a velké zákazníky, náš SmartPOS i Prodejna SQL jsou postaveny na stejných technologiích a integrace těchto produktů může urychlit vývoj a přinést nové možnosti našim zákazníkům.

 

Zdroj: Dotykačka ČR s.r.o.

Praha, 20. srpna 2019