Nový ředitel továren v Lovosicích a Mariánských Lázních

Výrobní závody společnosti Mondelēz International v Lovosicích a Mariánských Lázních nově povede Jaroslaw Klimkiewicz. Od září nahradí dosavadního ředitele Nicolase Boucheta, který továrny řídil od roku 2017. Bouchet bude nyní v rámci společnosti zastávat jinou pozici s regionální odpovědností. Klimkiewicz má mnohaleté zkušenosti v řízení výroby, například z Polska či Jihoafrické republiky v oblasti spotřebního zboží a produktů osobní a zdravotní péče.

Od června loňského roku se Jaroslaw Klimkiewicz v rámci společnosti Mondelēz International podílel na výrobní strategii sušenek Oreo a belVita (v České republice známé pod názvem BeBe Dobré ráno). Spolupracoval také při zavádění inovativních projektů v lovosickém výrobním závodu, kde byla v letošním roce spuštěna nová paletizační linka.

„Bezpečnost práce, kvalita a udržitelnost, to jsou tři zásady pro výrobu sušenek v Lovosicích a Mariánských Lázních,“ říká Jaroslaw Klimkiewicz. „Přispíváme svým dílem k naplňování závazků společnosti Mondelēz International, která se snaží o udržitelnou výrobu potravin například odpovědným nákupem kakaových bobů nebo pšenice vypěstované s ohledem na biodiverzitu a s pomocí nižšího množství pesticidů, než je obvyklé.“

Lovosická továrna vyrábí například sušenky MiňonkyTatranka a oplatky Zlaté. Mezi nejznámější produkty patří sušenky BeBe Dobré ráno a TUC. Pracuje zde 360 lidí, což z továrny dělá významného regionálního zaměstnavatele. Závod využívá především místní dodavatele – třeba mouka pochází z pšenice pěstované českými farmáři udržitelným způsobem podle standardů iniciativy Harmony.

 

Zdroj: Native PR, s.r.o.

Praha, 6. září 2021