Obchodní centrum Čestlice mění majitele

Společnost Albert Česká republika, s.r.o., prodala Obchodní centrum Čestlice společnosti HSTN Holding, s.r.o. Hypermarket Albert, který prošel vloni celkovou rekonstrukcí a nyní se těší ještě větší popularitě, zůstává nadále pro zákazníky otevřený. Prodej zprostředkovala realitněporadenská společnost Cushman & Wakefield, s.r.o.

Největší prodejnou v centru je zrekonstruovaný a v roce 2018 znovuotevřený hypermarket Albert, který zde coby nájemce bude působit i nadále. Dalšími klíčovými nájemci jsou např. Sportisimo, Mountfield, Pepco, Teta drogerie, CCC či OKAY Elektro. Ze sektoru food & beverage lze jmenovat řetězec KFC a kavárnu Costa Coffee, do budoucna bude tento sektor významně rozšířen. Bohatá je i nabídka služeb, se značkami jako BENU Lékárna a O2.

„Hlavním posláním Albertu je být nejlepší prodejnou potravin v každém městě a bude chtít nabídnout svým zákazníkům nejlepší sortiment čerstvých potravin. Prodejem Obchodního centra Čestlice Albert dokončujeme několikaletou revitalizaci tohoto projektu, kterou už zákazníci vnímají a oceňují  prostřednictvím celkové modernizace a rekonstrukce nákupního centra a zejména prodejny Albert, které proběhly v posledních třech letech. Tímto prodejem a volbou partnera HSTN Albert zajistí další rozvoj projektu v této velmi silné lokalitě,“ uvádí Mateusz Hilgert, vice prezident Real Estate and Supply Chain Albert ČR.

HSTN Holding je soukromou investiční platformou založenou v roce 2017 zakladateli skupiny Sportisimo, největší sítě se sportovním zbožím ve střední Evropě.

Pro HSTN Holding se jedná o klíčovou akvizici doplňující stávající nemovitostní portfolio. Projekt OC Čestlice je atraktivní pro nájemce poměrem mezi dosahovanými tržbami a náklady centra a tím do budoucna odolnější vůči současným výzvám na trhu komerčních retailových nemovitostí,komentuje Aleš Navrátil, Investment Director, HSTN.

Michal Soták, partner a vedoucí investičního týmu v České republice ve společnosti Cushman & Wakefield, která při transakci zastupovala prodávajícího, doplňuje: „Prodej OC Čestlice je důkazem odolnosti a hloubky českého realitního kapitálového trhu. Tento fakt potvrzuje i to, že akvizice byla kofinancovaná bankou. Obchodní centra se správným konceptem fungují i přes dopady opatření spojených s koronavirem velmi dobře a jsou stále cílem zájmu zejména lokálních investorů. Na dalších transakcích s jinými klienty v segmentu maloobchodu pracujeme a věříme, že je do konce roku uzavřeme, čímž dále potvrdíme sílu a odolnost českého trhu.“

Společnost Cushman & Wakefield se nově stává správcem OC Čestlice.

 

Zdroj: Cushman & Wakefield

Praha, 18. června 2020