Obrat skupiny Packeta, majitele Zásilkovny, dosáhl za první pololetí 2020 téměř 918 miliónů korun

Skupina Packeta, která vlastní přední českou logistickou firmu Zásilkovna a další společnosti zajišťující služby výdejních míst, logistiky a doručení do zahraničí, zaznamenala v prvních šesti měsících letošního roku obrat ve výši téměř 918 milionů korun. V meziročním srovnání jde o nárůst o 118 %.

Počet přepravených zásilek překonal hranici 14,5 miliónů, což je meziroční navýšení o 103 %. V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 2,5 miliard korun a 35 milionů přepravených zásilek. Packeta také naplňuje své cíle v počtu výdejních míst. V České republice překonal jejich počet i přes negativní dopady pandemie koronaviru hranici 3 000, za celou skupinu Packeta je jich aktuálně téměř 4 800.

„Za výrazným nárůstem obratu a množství přepravených zásilek stojí především stále rostoucí trh e-commerce, který navíc urychlila pandemie koronaviru, kdy stále více zákazníků přesouvá nákupy zboží na internet. To platí jak pro Českou republiku, tak pro všechny evropské trhy, kde působíme. Packeta dokáže získávat stále větší podíl na trhu díky stále hustší síti výdejních míst, rychlosti a komfortu doručení a samozřejmě konkurenceschopné ceně,“ říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta. „Očekáváme, že význam ceny v celém řetězci přepravy zboží bude v souvislosti s negativními dopady koronakrize na ekonomiku, a tedy i na peněženky zákazníků, dále růst. Výborně se také daří naší službě pro přepravu zásilek mezi fyzickými osobami Mezi námi, kde se blížíme hranici 2 miliónů doručených zásilek. S počtem výdejních míst cílíme v letošním roce na hranici 4 000, čímž se staneme největší sítí v České republice, v Evropě se celkově chceme dostat na číslo 6 800.“

Do konce roku plánuje skupina Packeta spustit ještě řadu nových produktů a služeb. Půjde například o unikátní projekt v oblasti automatických výdejních míst, zavedení doručení zásilek do kufru aut nebo další rozšíření komfortu pro zákazníky u služby Mezi námi.

Packeta také otevře další nová depa, jejich celkový počet vzroste do konce roku 2020 na 26 (14 v České republice, 7 na Slovensku, 3 v Maďarsku a 2 v Rumunsku).

V letošním roce spustí Packeta také doručování zásilek do oblasti Středního východu.

V počtu výdejních míst plánuje Packeta navýšit jejich počet v ČR na 4 000. Výdejní místa bude rozšiřovat také v zahraničí, především na Slovensku (cíl pro 2020 je 1200), Maďarsku (790) a Rumunsku (800). Celkově by skupina Packeta, majitel Zásilkovny, měla na konci letošního roku mít kolem 6 800 výdejních míst.

 

Zdroj: Zásilkovna

Praha, 26. srpna 2020