„Ošklivá“ zelenina na Rohlik.cz

Online supermarket Rohlik.cz nově nabízí zeleninu, která nevyhovuje běžným supermarketovým standardům – pokroucenou, špatně zbarvenou nebo velikostně abnormální. Tato zelenina nyní končí zaoraná zpět v polích.

Rohlikcz_krive_okurkyObchod ale věří, že o ni bude zájem, a nabízí ji jako levnější alternativu ke „standardně krásné“ zelenině. Zatím prodává okurky a papriky a podle zájmu zákazníků je Rohlik.cz připraven nabídku rozšířit.

„Víme, že naši zákazníci jsou citliví na otázky životního prostředí a plýtvání potravinami. Ukázal to už filtr na potraviny bez palmového tuku, který si lidé vyžádali. Proto jsme se rozhodli nabídnout zeleninu, která by se jinak vyhodila, protože není esteticky dokonalá, i když chutná stejně dobře jako ta krásná.

Věříme, že si své zákazníky najde a my budeme jedni z těch, kdo pomohou ukázat, že jsou tu cesty, jak neplýtvat,“ vysvětluje Tomáš Jeřábek, obchodní ředitel Rohlik.cz.

V nabídce jsou aktuálně papriky, které nevyhovují kvůli přílišnému zakroucení, nestandardnímu začervenání nebo drobnými povrchovými nedokonalostmi, a okurky, které nemají standardizovanou velikost či jsou pokroucené. Tedy je v nabídce perfektně zdravá a kvalitní zelenina, která nevyhovuje čistě z estetických důvodů, a proto se nemůže dostat do běžné maloobchodní sítě. Koncové ceny této zeleniny jsou o cca 50 % nižší než u běžně nabízených okurek a paprik na Rohlik.cz.

„Plýtváme neradi, proto například potraviny blížící se expiraci nabízíme v sekci last minute za snížené ceny a prošlé pečivo, ovoce a zeleninu dáváme farmářům pro jejich zvířata,“ dodává Tomáš Jeřábek.

 

Zdroj: Rohlik.cz

Praha, 21. srpna 2016