P3 i nadále reaguje na poptávku po malých jednotkách v okolí Prahy

Společnost P3, vlastník, developer a správce průmyslových nemovitostí s celoevropskou působností, nově pronajala v parku P3 Prague Horní Počernice tři skladové a kancelářské prostory. P3 tak nadále prokazuje, že je schopna pružně reagovat na vzrůstající poptávku po malých průmyslových jednotkách v okolí Prahy, především v parku P3 Prague D8 a P3 Prague Horní Počernice.

Příloha bez názvu_ 00087Kromě velkých prostor pro výrobu či skladování, nabízí společnost také malé a střední jednotky o rozlohách do 3 000 m2 a dokáže tak vyhovět požadavkům svých zákazníků. Prostory mohou být rovněž uzpůsobeny jako maloobchodní jednotka nebo showroom. Již samozřejmostí v nabídce společnosti jsou také kancelářské prostory, ať již jako součást skladu či samostatný objekt, které jsou k dispozici k pronájmu mimo jiné v logistické a obchodní zóně P3 Prague Horní Počernice.

Novými nájemci v hale D2 v parku P3 Prague Horní Počernice se stávají společnosti Mail Step a.s., SAZKA a.s. a WASSON-ECE CZ s.r.o. Společně s nimi zde bude působit společnost Mall.cz, která již v budově využívá výdejní sklad o rozloze 1 080 m2, který slouží zákazníkům k vyzvedávání objednaného zboží. V této hale může P3 stále ještě nabídnout 3 800 m2 volného prostoru k pronájmu.

Nejmenší z prostorů, 996 m2 skladové plochy a 318 m2 kancelářské plochy, si pronajala společnost SAZKA a.s. Česká loterijní společnost, založená v roce 1956, provozuje zejména číselné loterie, kurzové sázky, populární stírací losy, ale i neloterijní produkty jako jsou služby mobilního operátora SAZKAmobil, dobíjení mobilních telefonů, prodej vstupenek a další. Společnost SAZKA bude nově pronajatý prostor využívat především ke skladování POS a POP materiálů.

Novou firmou vstupující do parku je společnost WASSON-ECE CZ s.r.o. Ta bude v budově D2 využívat 1 800 m2 skladových a kancelářských ploch. Společnost WASSON je světovým lídrem v oblasti plynové chromatografie – vědeckého nástroje pro chemickou analýzu. Nové prostory budou sloužit především zákazníkům, bude se zde nacházet showroom a prodejna. Dále bude součástí výroba a testovací centrum pro celou Evropu a pro trhy Středního východu. „Ve všech zemích, ve kterých působíme, se snažíme být dobrým sousedem,“ říká John Gregory Wasson, ředitel společnosti WASSON-ECE CZ s.r.o. „I v hale v Horních Počernicích budeme pro výrobu používat především lokální materiály a rovněž bychom rádi navázali spolupráci s vysokými školami, které nám mohou pomoci získat ty nejkvalifikovanější zaměstnance. Naším cílem je, aby do poloviny roku 2017, u nás našlo práci více než 50 takových odborníků.“

V hale D2 také proběhne jedna expanze. Do dalších prostor se rozrůstá společnost Mail Step a.s., která zde již působí 7 let. Firma, která již v parku P3 Prague Horní Počernice využívá téměř 7 390 m2 prostor, bude nově využívat dalších více než 3 000 m2. Mail Step je ryze česká dynamicky se rozvíjející společnost, která poskytuje přes dvě desetiletí servis vydavatelským domům v oblasti balení a kompletaci tiskovin. V loňském roce spustila nový byznys s logistickými službami pro internetové obchody – Mail Stage – a s tím vyvstala i potřeba expanze do nových prostor. Ty bude využívat pro služby e-shopům, tedy k příjmu zboží, skladování a zasílání balíčků kupujícím. Pro tyto procesy využívá firma vyspělou technologii, kdy celý proces, od objednávky do předání přepravci nebo na výdejní místo, netrvá déle než čtyři hodiny. Díky tomu je Mail Stage schopný zkompletovat a zabalit až 60 tisíc jednoduchých a 16 tisíc vícepoložkových zásilek každý den.

Park P3 Prague Horní Počernice se nachází pouze 15 minut od centra Prahy, v blízkosti exitu 3 dálnice D10, která vede z Prahy přes Mladou Boleslav do Německa. Jedná se o jeden z největších logistických parků ve střední Evropě, jeho plocha čítá přes 350 000 m2 a v tuto chvíli je z 97 % obsazen. Centrum Černý Most, jedno z největších nákupních středisek v České republice, je odsud vzdáleno 1,5 km. Areál je snadno dostupný hromadnou dopravou, v rámci parku funguje pravidelná autobusová linka a necelý kilometr odsud je také železniční stanice.

 

Zdroj: Crest Communications

Praha, 17. května 2016