Quadrio slaví 5. narozeniny

Skleněný komplex Quadrio architekta Jakuba Ciglera, jehož vybudování stálo v roce 2014 skupinu CPI Property Group 3,1 miliardy korun, se stalo nedílnou součástí pražských panoramat. K pátým narozeninám si nyní naděluje mimo jiné nové obchody – Ovocný Světozor, Manufakturu, řeznictví a bistro Vaše farma a kavárnu Starbucks s výhledem na třicetitunovou pohyblivou stříbrnou bustu Franze Kafky od sochaře Davida Černého.

„Quadrio je taková naše srdcovka, vlajková loď našeho portfolia,“ říká o ikonické stavbě v srdci Prahy Petr Brabec, vedoucí asset managementu nákupních center v CPI Property Group, která budovu vlastní a provozuje. „Snad největší radost máme z toho, jaké oblibě se těší busta Franze Kafky na piazzettě. Denně je zde vidět zástup turistů, stala se jednou z vyhledávaných lokalit nejen zahraničních návštěvníků, a dokonce je mezi nejfotografovanějšími místy v Praze. Dá se říct, že přispívá k vnímání Prahy jako moderní a kulturně bohaté metropole,“ doplňuje Petr Brabec.

Co se Quadria jakožto nákupního centra týká, tvoří cizinci téměř polovinu návštěvníků. „Měsíčně nám tudy projde milion lidí. Z průzkumů víme, že téměř polovinu tvoří cizinci, nejčastěji se jedná o Němce, Slováky nebo Brity,“ odhaluje Martin Rozhoň, asset manažer v CPI Property Group a pokračuje: Nejčastějším důvodem k návštěvě Quadria je stravování. Máme zde skvělý foodcourt, kde jsou k dispozici výborné restaurace i klasické fastfoody.

Nabídku občerstvení rozšíří také noví nájemci

„Podařilo se nám domluvit s Ovocným Světozorem, který 4. listopadu otevře prodejnu ve spodním patře, přímo u výstupu z metra. Hned vedle něj bude dále otevřeno řeznictví a bistro Vaše farma, fungovat začne 1. prosince. Oba nájemci perfektně zapadají do konceptu celého patra, které je zaměřeno na každodenní nákupy,“ komentuje Martin Rozhoň. Dalším novým nájemcem je Starbucks, který obsadí prostor s výhledem na sochu. Prodejna se má otevřít 29. listopadu. Již v září se v nákupním centru otevřela i nová prodejna české značky Manufaktura, nachází se hned u vchodu z piazzetty.

Kromě obchodních prostor je součástí Quadria také administrativní část a rezidenční dům s luxusními byty. „Kanceláře máme ze 100 procent obsazené dlouhodobými nájemci. Výše nájemného je pochopitelně v souladu s vysokým standardem, který budova poskytuje,“ říká Pavel Hain-Schmiedberský, vedoucí asset managementu kancelářských budov v CPI Property Group a pokračuje: „Není to jen perfektní dostupnost MHD a poloha v centru města, ale také moderní prostory nejvyšší kvality, parkování v podzemí, zázemí pro sportovce a v neposlední řadě i možnost vyřídit si nákup nebo se najíst přímo v komplexu. Takovým příjemným bonusem je možnost využívat střešní terasu s výhledem na celou Prahu. Terasa v nejvyšším patře je k dispozici všem nájemcům.“

Quadrio je jediná shopping station v Praze. Díky komplexnosti nabídky a velkému sortimentu na malé optimalizované ploše umožňuje rychle a kvalitně vyřešit všechny běžné každodenní potřeby lidí procházejících centrem města.

 

Zdroj: CPI PROPERTY GROUP

Praha, 24. října 2019