Rekonstrukce OC Řepy začíná

Pražské Obchodní centrum Řepy, které vlastní společnost Trikaya, prochází celkovou rekonstrukcí. Budova A se začátkem října celá uzavře a rozběhnou se tu rozsáhlé stavební úpravy, jejichž cílem je postavit moderní obchodní centrum komunitního charakteru, které nabídne zákazníkům nové obchodní jednotky, služby i zcela nový food court s širokou nabídkou stravování.

Většina z prodejen Obchodního centra Řepy nacházejících se v budově A se uzavře, ale například Česká spořitelna se přesune do budovy B vedle prodejny Albert. Dočasně uzavřena je také pobočka České pošty, občané tak musí během jejího uzavření používat Českou poštu na Zličíně. „Chápeme, že pro občany městské části, kteří byli zvyklí obchody a služby v obchodním centru pravidelně využívat, je uzavření nepříjemné. Jedná se však o dočasné omezení, jehož výsledkem bude moderní, funkční a pro návštěvu příjemné obchodní centrum, kde zákazníci najdou vše, co budou potřebovat,“ říká marketingová manažerka OC Řepy Kristýna Vobecká.

Prodejny a provozovny v budově B zůstanou pro zákazníky otevřené po celou dobu rekonstrukce. „Dobrá zpráva je, že například supermarket Albert nebo oblíbené fitness centrum s 24hodinovým provozem budou i během rekonstrukce otevřené. Žádáme však zákazníky o určitou shovívavost, protože stavební úpravy se bez určitých omezení neobejdou,“ dodává Kristýna Vobecká. S ohledem na zachování bezpečnosti na probíhající stavbě bude částečně uzavřen chodník vedoucí okolo obchodního centra a o pár metrů přesunuta autobusová zastávka u obchodního centra. Vstup do budovy B bude nadále možný z parkoviště, zadním vchodem a vchodem u prodejny Albert.

Komunikaci o přestavbě koordinuje společnost Trikaya s městskou částí Řepy, takže občané by měli mít pravidelné čerstvé zprávy o vývoji rekonstrukce. Otevření zrekonstruované budovy A se plánuje do léta příštího roku. V obchodním centru se počítá i s novými prodejnami, lékárnou, drogerií, Českou poštou, kavárnami či restauracemi. V rámci nově otevřeného obchodního centra plánuje vlastník centra pravidelné pořádání akcí na podporu komunitního života a různých aktivit pro místní.

 

Zdroj: Ewing Public Relations

Praha, 30. září 2020