Rohlík nově balí pečivo do 100% rozložitelných Kuku sáčků vyrobených z kukuřičného škrobu

Rohlíku záleží na životním prostředí, proto jako první maloobchodní prodejce balí pečivo do 100% kompostovatelných sáčků. Jsou vyrobeny z kukuřičného škrobu a v kompostu nebo bioodpadu se rozloží už za 28 dní. Navíc prokazatelně udrží pečivo, ovoce či zeleninu déle čerstvé, podobně jako plastové sáčky. Narozdíl od nich však bez zatížení životního prostředí.

Kuku sáčky v kostce

  • Jsou vyrobeny z kukuřičného škrobu
  • Vyhazují se do bioodpadu nebo na kompost
  • Rozloží se už za 28 dní*
  • Nepatří do tříděného odpadu na plasty
  • Výrobcem je rakouská firma NaKu – naku.at
  • Jsou prodyšné a voděodolné
  • Potraviny jako ovoce, zelenina, chléb a dokonce i houby v sáčku vydrží prokazatelně déle čerstvé**

Rohlik.cz je považován za nejinovativnější online supermarket v Česku a také v udržitelnosti je vždy o krok napřed. Naši zákazníci si dlouhodobě přejí udržitelná řešení pro svůj nákup. A protože pomáhat ekologii je naše dlouhodobá strategie a obrovská hodnota, za kterou si 100% stojíme, snažíme se myslet na každý detail a tato přání plnit. Ať už to jsou šetrné obaly našich privátních značek, naše automobilová flotila, která jezdí na CNG nebo elektřinu, ale třeba i vratné tašky, ve kterých vozíme nákupy. Nyní začínáme pečivo balit do ekologičtější varianty igelitových sáčků,” zmiňuje Lutfia Volfová, tisková mluvčí Rohlik.cz.

Funkční sáček, který neškodí životnímu prostředí

Výhodou Kuku sáčku je to, že jej lze používat po celý jeho životní cyklus. To znamená, že potraviny jsou v něm doručeny zákazníkovi, ten ho může používat pro uskladnění potravin a následně naplnit například slupkami od brambor nebo ohryzky a i s náplní vyhodit na kompost či do bioodpadu. Kuku sáček je zcela biologicky rozložitelný. V souladu s evropskou normou EN 13432 se rozloží během několika týdnů. Sáček je vyrobený minimálně z 50 % obnovitelných surovin (rostlin) a neobsahuje žádné škodlivé látky.

Pečivo z Rohlik.cz v Kuku sáčku

Rohlik.cz začíná pečivo svým zákazníkům doručovat v Kuku sáčcích v týdnu od 2. 5. Lutfia Volfová k tomu dodává: „Je to pro nás pilotní fáze a následně chceme začít balit do Kuku sáčků i další produkty. Nechceme však plýtvat, proto plánujeme vypotřebovat stávající zásobu papírových pytlíků na pečivo. Naši zákazníci se s nimi proto ještě nějakou dobu setkají.”

*Sáček se už za 28 dní rozloží v průmyslových kompostérech, u domácích a v bioodpadu to může trvat déle
**Více na https://www.naku.at/en/bags/

 

Zdroj: Rohlik.cz

Praha, 16. května 2022