Sbírka Globusu pro Konto Bariéry přinesla za první měsíc 7,6 milionu

Globus oznamuje průběžné výsledky charitativní sbírky pro Konto Bariéry, kterou spustil 12. května 2016. V rekordně krátkém čase jednoho měsíce se podařilo vybrat přes polovinu z potřebných 13 milionů korun. Peníze poslouží na nákup dvaceti upravených dodávek organizacím, které usnadňují život handicapovaným a pomáhají jim řešit každodenní problémy s dopravou.

Kampaň nese motto „20 let kvality – Slavíme a pomáháme“ a koná se u příležitosti oslav dvacátého výročí od vstupu řetězce na český trh. Vedle Globusu se na dobročinném projektu podílí i největší retailoví hráči. Akce skončí v polovině letošního srpna.

Pomáhají výrobky s logem „20 let“

Globus odvádí na speciální účet část sumy z prodaných výrobků označených logem „20 let“. „Nejvíce peněz se nám zatím podařilo vybrat v našich hypermarketech v Praze, Brně a Pardubicích, šlo o více než 2 miliony korun. Každý den se nám daří získat pro Konto Bariéry ve všech patnácti pobočkách hypermarketů v průměru přes 300 tisíc korun. Dosud vybraná suma 7,6 milionů korun se tak úctyhodným tempem přibližuje cílové částce 13 milionů korun, již nyní bychom za ni nakoupili dvanáct vozů,“ říká Pavla Hobíková, mluvčí řetězce Globus, který Kontu Bariéry pomáhá již patnáct let.

Globus spojil pro charitu největší retailové hráče na českém trhu

Hlavními partnery kampaně jsou na straně dodavatelů Nestlé, Plzeňský Prazdroj Procter&Gamble, Vodňanská drůbež, a Unilever. „Pokud během následujících týdnů společně vybereme více peněz, než je potřebné na nákup dvacítky velkoprostorových aut, rádi naši pomoc rozšíříme a přikoupíme další speciálně upravené vozy,“ dodává mluvčí Globusu Pavla Hobíková. Celá kampaň je transparentní. Přehled, jak je slavení úspěšné, budou moci zákazníci sledovat v každém hypermarketu i na stránkách www.globus.cz, kde se dozvědí aktuální výši vybrané částky.

Ambasadory kampaně jsou celebrity bez nároků na honorář

Tvářemi kampaně „20 let kvality – Slavíme a pomáháme“ jsou Lucie Bílá, Eva Holubová a Ondřej Hejma. Všechny tři osobnosti se do společného projektu Globusu a Konta Bariéry zapojili nezištně a bez nároku na honorář. Kampaň je k vidění v externích médiích, jako jsou BB, CLV, v onlinu i přímo v obchodech. Kreativní návrhy pocházejí z dílny agentury Klan, o její on-line podobu se stará 2Fresh.

 

Zdroj: Globus

Praha, 15. června 2016